KHL

KHL

HS muokkasi Jokerien logoon Putinin kasvot, seura harkitsee oikeustoimia – näin vastaa päätoimittaja

Julkaistu:

KHL
Jokerit suuttui Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen kansikuvasta. HS:n vastaava päätoimittaja Kaius Niemi epäilee, että Jokerit yrittää kääntää huomion pois itse jutun sisällöstä.
Jokerit selvittää mahdollisia oikeudellisia seurauksia Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen kansikuvasta, jossa helsinkiläisseuran logon keskelle on muokattu Venäjän presidentin Vladimir Putinin kasvot.

KHL-jääkiekkoliigassa pelaavan Jokerien omistusta ja rahoitusta selvittävä Kuukausiliitteen juttu julkaistiin lauantaina.

Jokerit julkaisi kotisivuillaan tiedotteen, jonka mukaan se ei ole antanut HS:lle lupaa "käyttää Jokereiden merkkiä sellaisenaan eikä halventavassa tarkoituksessa muokattuna Helsingin Sanomien kuukausiliitteessä tai missään muussakaan yhteydessä".

Jokerien toimitusjohtajan Jukka Kohosen mukaan kansi antaa tarkoituksellisesti väärän mielikuvan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Saisiko jonkin muun organisaation logon ottaa luvatta käyttöön ja kytkeä siihen mielleyhtymiä, jotka eivät siihen kuulu? Ihan kuin Putin olisi Jokereiden osakas ja toiminnassa mukana. Antaa mielikuvan, että olisimme Putinin käsikassara tai toimintamme liittyy Venäjän valtiolliseen politiikkaan. Emme ole poliittinen toimija, Kohonen sanoi STT:lle.

"Ei voi sekoittaa alkuperäiseen logoon"

Helsingin Sanomien vastaavan päätoimittajan Kaius Niemen mukaan juttu ja kansikuva menivät huolellisen harkinnan läpi ennen julkaisua.

– Olemme tehneet tutkivaan journalismiin perustuvan perinpohjaisen artikkelin, joka selvittää Jokereiden taustoja. Mitä tulee Kuukausiliitteen kanteen, siinä on selvästi kyse satiirisesta kuvituksesta. Kysymys on siis muuntelun avulla tehdystä riittävän omaperäisestä ja itsenäisestä versiosta, jota ei voi sekoittaa alkuperäiseen logoon.

– En lähde arvailemaan, kuinka kiusalliseksi tutkiva artikkelimme Jokereissa koetaan, mutta uskoisin, että kansikuva-asian nostaminen on vain väline huomion viemiseksi pois jutun varsinaisesta sisällöstä, Niemi kommentoi STT:lle sähköpostitse.

Kohosen mukaan Jokerit selvittää, mitä tavaramerkkioikeus asiasta sanoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt