KHL

KHL

Taas rakennusfarssi Venäjällä! Vuonna 2007 valmistunut jäähalli sortumisvaarassa, KHL-seura joutuu evakkoon – ”Järkytys”

Julkaistu:

KHL
Avangard Omskilla on kaksi viikkoa aikaa löytää halli, jossa pelata kotiottelunsa.
Vuonna 2007 valmistunut jääkiekkoareena oli pitkään Omskin kaupungin vallanpitäjien ja urheilujohtajien ylpeydenaihe. Nyt siitä on tullut valtava murheenkryyni.

Syyskuussa alkavalla uudella KHL-kaudella Omskin hallissa ei mitä todennäköisimmin pelata otteluakaan, ja Avangard Omsk joutunee evakkoon yli tuhannen kilometrin päähän kotikaupungistaan.

Venäläismedian mukaan halli on massiivisen remontin tarpeessa. Tietojen mukaan areena on vaarassa sortua.

Hallin kunnosta oli kuultu huolestuttavia uutisia aiemminkin, mutta heinäkuun loppupuolella huhut saivat vahvistuksen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Avangard Omskin puheenjohtaja Maksim Sushinski kertoi seuran tiedotteessa, että areenan rakenteista löytyi ongelmia remontin yhteydessä.

– Aloitimme harjoituskauden aikana hallin sisällä remontit. Näiden projektien aikana törmäsimme ennalta-arvaamattomiin vaikeuksiin. Heti sen jälkeen asiantuntijat alkoivat tutkia tilannetta lisää, Sushinski sanoi.
Areenan kuntoa kartoitetaan edelleen. Tällä hetkellä siellä ei järjestetä mitään tapahtumia.

Paikallinen urheilujohto on pysytellyt niukkasanaisena hallin tilanteesta, mutta Omskin asukkaat ja jääkiekon ystävät ovat ihmetelleet, miten nykytilanne on päässyt niin katastrofaaliseksi.

Keskustelua ovat herättäneet myös paikallisten asukkaiden heinäkuun lopussa julkaisemat kuvat areenan sisätiloista. Kuvien perusteella KHL-halli on surullista katsottavaa.

Paikalliset vallanpitäjät ovat väistelleet kriittisiä kysymyksiä. Kukaan ei tunnu ottavan vastuuta nykytilanteesta.
Venäläisten jääkiekkoasiantuntijoiden mukaan on lähes sataprosenttisen varmaa, että KHL-joukkue Avangard joutuu pelaamaan kotiottelunsa jossain toisessa kaupungissa. Venäläismedioiden mukaan joukkueella on elokuun puoliväliin asti aikaa järjestää peliolosuhteensa kuntoon.

Seuran vaihtoehdoiksi on muun muassa nimetty yli 2 000 kilometrin päässä sijaitseva Mytishtshin teollisuuskaupunki Moskovan lähellä tai Itä-Siperiassa sijaitseva Krasnojarsk, jonne matkaa on 1 400 kilometriä.

Avangardin riveissä pelaa kaksi suomalaista: maalivahti Karri Rämö ja puolustaja Ville Pokka.

”Suuri pettymys”

Aihe on herättänyt huolta Venäjän kiekkopiireissä. Moskovan TsSKA:ssa pelaava venäläispuolustaja Bogdan Kiselevitsh kutsui tilannetta järkyttäväksi.

– Avangard voi pelata toistaiseksi TsSKA:n hallissa. Mutta vakavasti puhuen, omskilaisten tilanne on järkytys. Seuran uudelle johdolle tämä on suuri pettymys. Todellinen tilanne oli hämärän peitossa. Kun verhoa avattiin, nähtiin, miten järkyttävällä tolalla asiat ovat, pelaaja sanoi Sport Ekspressille.

Moni urheiluihminen jakaa olympiavoittaja Kiselevitshin näkemyksen.

Omskin jääkiekkoareenan kunto on jälleen yksi esimerkki venäläisen rakennusbisneksen kipukohdista. Kriitikoiden mukaan areena rakennettiin liian kiireessä ja hutiloiden.


Tänä kesänä on aikaisemminkin käyty keskustelua venäläisen urheilurakentamisen ongelmista. Osa MM-futisstadioneista valmistui vasta viime tipassa, ja areenoiden rakennuskustannukset ylittivät etukäteen laaditut budjetit.

Heti kisojen jälkeen maailmalle levisivät kuvat Volgogradin uudesta MM-stadionista, joka kärsi merkittäviä vahinkoja aluetta koetelleiden rankkasateiden aikana. Rakennusalan asiantuntijoiden mukaan vahingoilta olisi vältytty, jos stadionin rakennustyöt olisi tehty kunnolla.

Lue lisää: Kuvat: Venäjän MM-kisat ehtivät hädin tuskin loppua – satoja miljoonia maksaneen stadionin taru päättymässä katastrofiin

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt