KHL

KHL

Jokerit lähtee valloittamaan Viroa ensi kaudella – omistajakuviot yhä auki: ”Se asia kuuluu Hjallikselle”

Julkaistu:

KHL
Jokerit pelaa syksyllä kaksi KHL-ottelua Tallinnassa.
KHL-seura Helsingin Jokerit on pitänyt yhtiön hallituksen kokouksen, jossa se toimitusjohtaja Jukka Kohosen mukaan käsitteli sekä menneen että tulevan kauden asioita. Myös seuran uudet omistajakuviot olivat keskustelunaiheena.

Kohosen mukaan Jokerit Hockey Club Oy:n liikevaihto kasvoi pelikautta 2017–2018 koskeneella tilikaudella noin kymmenellä prosentilla. Vuotta aiemmin se oli yhteensä noin 7–8 miljoonaa euroa. Kohonen vahvistaa, että tappio – jota Jokerien leirissä nimitetään konserniaputarpeeksi – tuoreimmalta tilikaudelta tulee olemaan suunnilleen samaa luokkaa kuin vuotta aiemmin – peräti noin 15 miljoonaa euroa.

– Saimme paljon hyvää aikaiseksi pääsylippu- ja yhteistyökumppanuusmarkkinoilla. Niillä tapahtui kasvua, mutta vastaavasti myös menoja tulisi lisää, Kohonen kertoo IS:lle.

– Näin ollen tilinpäätökseen tullaan kirjaamaan kuta kuinkin samanlainen tappiomäärä kuin vuotta aikaisemmalla tilikaudella. Lopulliseen tilanteeseen voi tulla vielä joitakin muutoksia.


Jokerit Hockey Clubista 49 prosenttia omistaa Arena Events Oy, jonka taustalla vaikuttavat venäläis-suomalaiset miljardöörit Gennadi Timtshenko ja Roman Rotenberg. Vähemmistöosakas on kuitannut yhtiön tappiot tähän asti pääomalainoilla, jotka neljältä viime tilikaudelta ovat olleet lähes 37 miljoonaa euroa. Tappiota yhtiö teki neljällä edellisellä tilikaudella peräti noin 47 miljoonaa euroa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Taloustilanteessamme on mielestäni merkkejä paremmasta, Kohonen sanoo.

Jokereista 51 prosenttia paperilla omistava Harry Harkimo on kertonut luopuvansa omistuksestaan ensi kauden alkuun mennessä. Kohosen mukaan seuran uusista omistajakuvioista tuli puhetta hallituksen kokouksessa. Hän ei kuitenkaan lähtenyt puhumaan mitään esimerkiksi siitä, onko kiekkolegenda Jari Kurri tulossa mukaan omistajarälssiin. IS:n tietojen mukaan Jokerien GM:nä toimiva Kurri miettii vaihtoehtoa vakavissaan.

– En voi kuitenkaan kommentoida niitä. Se asia kuuluu Hjallikselle (Harkimo), Kohonen linjaa.

– Kaikki kuviot selviävät varmasti ennen pitkää.

Ensi kaudella Jokerit tekee uuden aluevaltauksen pelaamalla kaksi ottelua Viron Tallinnassa lokakuun lopussa. Vastustajat eivät vielä ole selvillä.

– Pelaamme Tallinnassa osittain siksi, että Hartwall Arenassa meillä tulee kotiotteluista lähes kuukauden tauko NHL-pelien ja A-maajoukkueiden EHT-matsien vuoksi. Näemme Tallinnan paikaksi, jossa meille voi syntyä uutta, luontaista kannattajakuntaa, Kohonen perustelee.

– Meillä on myös tietynlaista junioriyhteistyötä suunnitteilla virolaisten kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt