Antti Pihlströmiltä kova paljastus Jokerien palkkarästeistä: ”Onhan niitä muutamalta kuukaudelta” - KHL - Ilta-Sanomat

Antti Pihlströmiltä kova paljastus Jokerien palkkarästeistä: ”Onhan niitä muutamalta kuukaudelta”

Jokeripelaajat odottavat jälleen palkkarahojaan.

Jokerien hyökkääjä Antti Pihlström (vas.) vahvisti palkkojen olevan myöhässä. Oikealla Roman Rotenberg, Harry Harkimo ja Gennadi Timtshenko.­

14.5.2018 16:26

KHL-seura Helsingin Jokerit on jättänyt pelaajapalkkoja maksamatta, uutisoi Iltalehti maanantaina. Ilta-Sanomat tavoitti joukkueen kokeneen hyökkääjän Antti Pihlströmin, joka vahvisti tiedon palkkarästeistä.

– Joo, kyllä palkkoja on maksamatta, kommentoi Pihlström, joka siirtyi Jokereihin kaudella 2016–2017.

Kuinka pitkältä ajalta niitä on maksamatta?

– No, onhan niitä jonkun verran, muutamalta kuukaudelta, 33-vuotias Pihlström sanoi.

– Me pelaajat olemme kuitenkin tietoisia, että asia on seurajohdon hoidossa ja tulee varmasti ennen pitkää kuntoon. Eipä tähän ole oikein muuta sanottavaa.

Jokereilla on ollut vastaavia maksuviiveitä silloin tällöin viime kausina. Niiden on katsottu johtuneen Venäjän-vastaisista talouspakotteista, jotka ovat hankaloittaneet seuran maksuliikennetoimintaa.

Jokereista 49 prosenttia omistavan Arena Event Oy:n taustalta löytyvät miljardöörit Gennadi Timtshenko ja Roman Rotenberg, jotka ovat USA:n asettamalla pakotelistalla.

Niin kauan kuin Arena Events on halukas rahoittamaan Jokerien toimintaa, pelaajien tuskin tarvitsee olla huolissaan rahoistaan. Juuri tällä hetkellä kyse saattaa kuitenkin olla jostain ihan muusta kuin pakotteista – nimittäin seurassa käynnissä olevasta omistajanvaihdosprosessista.

Jokereista 51 prosenttia paperilla omistava Harry ”Hjallis” Harkimo ilmoitti huhtikuussa luopuvansa omistajuudestaan ennen ensi syksyä. IS:n tietojen mukaan Timtshenko ja Rotenberg ovat valmistelleet Harkimon lähtöä jo parisen vuotta. Nyt nämä seuran päärahoittajat haluavat varmistua, että omistajajärjestelyt etenevät toiveidensa mukaisesti maaliin asti, ja kenties siksi esimerkiksi pelaajien palkka-asia on jäänyt roikkumaan.

Jokerit Hockey Club Oy:n tappiot ensimmäiseltä neljältä toimintavuodelta olivat peräti lähes 50 miljoonaa euroa. Seuran vähemmistöosakkaat kuittasivat tappiot pääomalainoituksilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?