KHL

Yksi Venäjän suurimmista kiekkolegendoista kritisoi rajusti KHL:ää – ”Ei nosta jääkiekon tasoa”

Julkaistu:

KHL
Legendaarisen Punakoneen johtohahmo Vjatsheslav Fetisov on huolissaan Itä-Euroopan kiekkoliigan tilanteesta.
Punakoneen legendaarinen kapteeni Vjatsheslav Fetisov päätti peliuransa 1990-luvun lopussa 40-vuotiaana. Muutamien valmennusvuosien jälkeen hän on luonut kotimaassaan pitkän poliittisen uran.

Hiljattain 60 vuotta täyttänyt entinen huippupuolustaja työskentelee nykyään Venäjän duumassa vastuualueenaan muun muassa urheilu- ja nuorisoasiat.

– Olen ehkä ainoa jääkiekkoilija maailmassa, joka on toiminut maansa päävalmentajana, ministerinä, senaattorina ja duuman jäsenenä, Fetisov sanoi Ilta-Sanomille Moskovassa.

Fetisov oli Venäjän urheiluministeri vuoteen 2008, kunnes joutui vasten tahtoaan Vitali Mutkon syrjäyttämäksi.

Presidentti Vladimir Putinia voimakkaasti tukeva Fetisov korostaa olevansa ylpeä työstään etenkin maan juniorijääkiekkoilun eteen.


Itä-Euroopan kiekkoliiga KHL saa sen sijaan entiseltä supertähdeltä kritiikkiä. Sarjan piti haastaa tosissaan maailman ykkösliiga NHL, mutta Fetisov myöntää, että unelmasta on ajauduttu kauas.

– Sarjassamme ei saisi olla oligarkkiseuroja, sellaisia kuten SKA ja TsSKA. Seuroilla pitäisi olla tasapuoliset mahdollisuudet menestyä, ihan kuten NHL:ssä. Se vaatii kovia päätöksiä, mutten ole varma, halutaanko niitä tehdä.


Liigan muuttumista harvojen etuoikeutettujen seurojen pelikentäksi ovat kritisoineet muutkin venäläiset lajin ystävät. Fetisovia huolestuttaa, että muutamat jättiseurat haalivat riveihinsä parhaat Venäjällä pelaavat kiekkoilijat.

– Se ei nosta jääkiekon tasoa, koska kova kilpailu puuttuu. Niin kauan kuin tämä jatkuu, NHL:n haastaminen on vaikeaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt