Kaksi KHL-seuraa ulos sarjasta – mukana Leijonien hyökkääjän joukkue - KHL - Ilta-Sanomat

Kaksi KHL-seuraa ulos sarjasta – mukana Leijonien hyökkääjän joukkue

KHL:n joukkuemäärä putoaa ensi kaudeksi 25:een.

Länsisiperialaista Jugra Hanti-Mansijskia ei nähdä enää ensi kaudella KHL:ssä. Seuraa edusti tällä kaudella maajoukkuehyökkääjä Veli-Matti Savinainen.

28.3.2018 17:43

Jääkiekon KHL:ssä pelaa ensi kaudella 25 joukkuetta nykyisen 27 sijaan. Sarjasta poistuvat odotetut joukkueet eli Jugra Hanti-Mansijsk ja Lada Toljatti, jotka olivat KHL:n kahdeksanportaisen arviointiasteikon kaksi heikointa joukkuetta.

Molempien joukkueiden kausi on jo päättynyt, sillä Jugra oli itälohkon jumbo ja Lada viimeistä edellinen. Ladassa ei nähty tällä kaudella suomalaiskiekkoilijoita, mutta Jugrassa pelasi Veli-Matti Savinainen.

Aikaisempien suunnitelmien mukaan KHL:stä piti heittää ulos kolmaskin seura, mutta rankingissa kolmanneksi viimeisenä ollut Severstal Tsherepovets pelastui, ilmeisesti pirteän loppukautensa ansiosta.

KHL on viime vuosina pyrkinyt pudottamaan taloudellisesti epävakaimpia seuroja sarjasta pois. Liigan puheenjohtaja Dmitri Tshernyshenko sanoi, että ensi kauden jälkeen sarjasta pudotetaan jälleen ainakin yksi joukkue.

KHL ilmoitti myös nipusta muita uudistuksia. Ensi kaudella runkosarjassa pelataan 62 kierrosta nykyisen 56 sijaan, ja sarja alkaa 1. syyskuuta. Myös pudotuspelijärjestelmään saattaa tulla muutoksia.

KHL-seurojen palkkakatto on ensi kaudella 850 miljoonaa ruplaa eli nykykurssilla noin 12 miljoonaa euroa. Seurat kuitenkin saavat ylittää sen, kunhan maksavat 20 prosenttia ”ökyveroa” yli menevästä summasta.

Kaudeksi 2019–20 palkkakatto putoaa 800 miljoonaan ruplaan ja yli menevästä osasta ökyvero nousee 30 prosenttiin.

KHL:ään tulee tiukka palkkakatto vasta vuodeksi 2020–21. Summaksi on kaavailtu 900:ää miljoonaa ruplaa, ja sitä ei saa enää ylittää.

Nuorten pelaajien kehittämiseksi palkkakattoon ei lasketa mukaan alle 22-vuotiaita pelaajia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?