Dramaattiset videot Moskovasta: TsSKA:n pelaajat ehtivät jo juhlia finaalipaikkaa, Jukka Jalonen ei epäröinyt toimia

Jokerien unelma KHL:n läntisen konferenssin finaalista elää yhä, vaikka TsSKA:n pelaajat ehtivät jo mennä jäälle ja tuulettaa ottelusarjan voittoa.

Jukka Jalonenkaan ei peitellyt tyytyväisyyttään.

23.3.2018 3:58

Jääkiekkokauden yksi dramaattisimmista otteluista nähtiin Moskovassa torstaina, kun isäntäjoukkue TsSKA ja Jokerit taistelivat pitkän kaavan mukaan KHL:n läntisen konferenssin semifinaalisarjan viidennessä kohtaamisessa.

Kamppailun varsinainen peliaika päättyi lukemiin 1–1, minkä jälkeen joukkueet eivät onnistuneet maalinteossa neljään erään – siis 80 minuuttiin! Ratkaisu nähtiin lopulta viidennessä jatkoerässä, kun Jokerien keskushyökkääjä Mika Niemi laukoi ranteella kiekon ohi TsSKA:n maalivahdin Ilja Sorokinin.

Niemen voittomaali:

Ottelun voittomaali nähtiin ajassa 142.09. Tuolloin kello oli Moskovassa jo 1.33 yöllä eli Suomessa 0.33.

Kauan ei Jokerit ehtinyt juhlia voittoaan, sillä Suomen aikaa kello 2.15 joukkue istui jo koneessa Moskovan lentokentällä.

– Istahdimme juuri koneeseen. Jos tämä nyt lähtee puoli kolmelta, olemme Suomessa neljän maissa, Jokerien päävalmentaja Jukka Jalonen kertoi Ilta-Sanomille puhelimitse.

Vaikka 55-vuotias Jalonen on ehtinyt saavuttaa päävalmentajana paljon – muun muassa MM-kultaa ja olympiapronssin Leijonissa, MM-kultaa Pikkuleijonissa ja SM-kultaa HPK:ssa – hän rankkasi tuoreen jatkoaikavoiton yhdeksi uransa maukkaimmista.

– Pelejä on vaikea verrata toisiinsa, mutta tietysti panos, pelin taso ja vastustaja huomioiden tämä menee top viiteen seurajoukkuetasolla. Olimme kuitenkin selkä seinää vasten TsSKA:n kotikentällä. Jokunen erä ehdittiin hinkata... Oli huikea peli, Jalonen sanoi.

Jokerien KHL-kauden päättyminen ei ollut kaukana. Neljännessä jatkoerässä TsSKA juhli jo jäällä ottelusarjan voittoa, kun Roman Ljubimov runnoi kiekon Jokerien maaliin ajassa 127.46.

TsSKA:n ehtivät jo aloittaa juhlat neljännessä jatkoerässä, kunnes tuomaristo hylkäsi maalin.

Jokerien maalivahti Karri Rämö protestoi maalia välittömästi, sillä hän katsoi maalille röyhkeästi ajaneen Geoff Plattin estäneen häntä. Samoin tulkitsi Jalonen, joka käytti haasto-oikeuttaan epäröimättä. Se tuotti myös tulosta kolme minuuttia kestäneen videotarkistuksen jälkeen. Tulos: ei maalia.

TsSKA:n hylätty maali:

– Se vaikutti selkeältä maalivahdin häirinnältä, mutta eihän näistä koskaan tiedä. Olo oli silti luottavainen, ettei peli pääty vielä siihen, Jalonen kertasi piinallisia minuutteja.

Kun videotarkistusta tehtiin, ehtikö mielessä käydä pahoja ajatuksia?

– Ei oikeastaan. Ei siinä sen kummemmin ehtinyt mennä asioiden edelle. Odotettiin vain tuomiota, Jalonen vastasi.

Trillerivoitossa Jalonen arvosti eniten joukkueensa työmoraalia.

– Pukukopissa oli ottelun jälkeen hieno fiilis. Pelaajat löivät itsensä täysillä likoon, ja silloin on aina sauma voittaa. Olimme tänään alakynnessä, ja kun kausi on katkolla, se on aina kova paikka. Silti joukkue pelasi vaihto kerrallaan ja säilytti hengen.

Tommi Huhtala nosti kädet ilmaan tuulettaessaan Mika Niemen jatkoaikaosumaa. TsSKA:n maalivahti Ilja Sorokin seuraa voimattomana vierestä.

Päävalmentaja antoi erityistä tunnustusta myös kahdelle pelaajalle, kummankin joukkueen maalivahdille. 142 minuutin ja yhdeksän sekunnin aikana Rämölle kertyi huimat 83 torjuntaa, Sorokinille puolestaan 46.

– Tämä oli todella hyvä peli Karrilta, aivan kuten Sorokinilta. Vaikka Sorokin otti muutaman kopin vähemmän, hän pysäytti esimerkiksi kaksi läpiajoa. Molemmat veskarit pelaavat aivan huikeaa sarjaa, Jalonen hehkutti.

Jokerien ja TsSKA:n läntisen konferenssin välieräsarja jatkuu lauantaina Helsingissä kello 16. Jokerien on voitettava ottelu, jotta ratkaisu siirtyy viimeiseen eli seitsemänteen peliin.

– Nyt pääsemme pelaamaan kotikentällä, mikä on todella hieno homma. Nyt vähän huilataan ja ollaan taas valmiina lauantaina. Pleijereissä pitää tehdä nopea nollaus, Jalonen sanoi.

Ottelun kooste:

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?