Eeli Tolvasta viedään jo kesken kauden NHL:ään – agentti paljastaa, mistä siirto on kiinni

Eeli Tolvanen pelaa KHL-kauden loppuun Jokereissa. Sen jälkeen kaikki on mahdollista.

Eeli Tolvanen on parhaillaan Suomen maajoukkueen mukana nuorten MM-kisoissa.

29.12.2017 21:09

Eeli Tolvanen on ollut KHL:n kuumimpia nimiä tällä kaudella. 18-vuotias laitahyökkääjä on tehnyt komeat 17 maalia ja vakuuttanut otteillaan.

Ennen Jokereita amerikkalaisessa juniorisarja USHL:ssä pelannut Tolvanen varattiin NHL:ään viime kesänä. Nashville Predators huusi hänet ensimmäisellä kierroksella 30:lla vuorolla. Suoran NHL-pestin sijaan parhaaksi vaihtoehdoksi hänelle katsottiin siirto KHL:ään ja Jokereihin. Tolvanen solmi seuran kanssa 1+1-mallisen sopimuksen.

Maalitykin otteet ovat vakuuttaneet siinä määrin, että Predatorsin toimitusjohtaja David Poile teki rivien välistä selväksi lehtihaastattelussa haluavansa suomalaisen seuran vahvuuteen mahdollisimman pian. Tolvanen voisi pelata NHL:ssä vielä tällä kaudella – heti KHL:n päättymisen jälkeen.

– Sen perusteella, mitä hän on tällä kaudella saavuttanut, se voisi olla todennäköistä, Poile kertoi Tennesseean-lehdelle.

18-vuotias hyökkääjä on parhaillaan Suomen riveissä nuorten MM-kisoissa Yhdysvalloissa. Hyvä alkukausi toi myös paikan Leijonissa Euro Hockey Tourilla. Olympiakoneeseenkin nouseminen on mahdollista.

Eeli Tolvanen on ollut KHL-kauden sensaatio.

– Haluaisimme ehdottomasti olla yhteydessä pelaajaan sen suhteen, mitä hän ajattelisi sopimuksen solmimisesta mieluummin ennemmin kuin myöhemmin.

Tolvasen agentti Tomi Haula kertoo Ilta-Sanomille, että Predators on ollut häneen yhteydessä sopimuksen tiimoilta, mutta mitään ei ole vielä lyöty lukkoon.

– Keskusteluja on käyty, mutta halun pitää olla molemminpuolinen. Sopimustarjouksen pitää olla sellainen, että hän haluaa lähteä, Haula huomauttaa.

– Siihen Jokerit-juttu osin perustui, että kun on mennyt jopa odotettua paremmin, niin se taas nostaa arvoa. Ei Eelin ole mikään pakko sopimusta tehdä. Jokerit on hieno paikka olla ja elää.

NHL:ssä tulokkaiden peruspalkka on tarkasti määritelty, mutta pelaajakohtaiset erot syntyvät sopimuksiin neuvotelluista bonuksista. Niitä ei voi jakaa rajattomasti, sillä nekin on tarkasti määritelty – mutta voivat luoda pelaajien välille suuriakin tuloeroja (voit lukea lisää NHL:n tulokaspelaajien palkkasäännöistä tästä).

Tolvanen debytoi Leijonissa syksyllä.

– Yleensä nuoren pelaajan on pakko ottaa kiinni siitä diilistä, mikä tarjotaan. Nyt ei ole pakko. Ja täytyy muistaa, että nuorimies on 18-vuotias. Ei tässä olla maailmanlopun äärellä. Mutta jos kaikki menee viimeisen päälle, niin on mahdollista, että se (NHL-siirto) tapahtuu tänä keväänä.

Tolvanen on vahvassa neuvotteluasemassa kiitos nappiin menneen KHL-kauden. Kuten Poilekin sanoo Tennesseeanin haastattelussa, hyvät pelit maailman toiseksi kovimmassa kiekkoliigassa puhuvat NHL-valmiuden puolesta. Suomalaisen asemaa ei heikennä sekään, että Nashvillen tekemä varaus raukeaa kaksi vuotta Tolvasen nimen huutamisen jälkeen, jos hän ei ole päässyt Predatorsin kanssa yhteisymmärrykseen sopimuksesta.

Joka tapauksessa nyt on selvää, että Tolvanen pelaa kuluvan kauden loppuun KHL:ssä. Runkosarja päättyy 1. maaliskuuta, mutta Jokerien kausi jatkuu pudotuspeleissä. Pisimmillään pelit voivat jatkua huhtikuun loppupuolelle saakka. Pelien venyminen ei estäisi Tolvasen liittymistä Predatorsin riveihin kesken NHL-kauden.

– Sen jälkeen, kun KHL:n kausi on päättynyt, voimme tehdä jotain, jos haluamme. Olemme varautuneet eri vaihtoehtoihin siitä lähtien, kun teimme sopimuksen Jokerien kanssa, Haula kertoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?