KHL

KHL

Pelätty sikailija sai yhden kiekkohistorian kovimmista rangaistuksista – palaa pian pelaamaan KHL:ään?

Julkaistu:

KHL
Damir Ryspajev voi taas palata pelaamaan KHL-liigaan.
Moni oli viime vuoden elokuussa varma, ettei kazakstanilaispelaaja Damir Ryspajevia nähtäisi enää Itä-Euroopan kiekkoliigan KHL:n jäillä.

Ryspajevilla oli jo ennestään maine sikamaisia temppuja tekevänä tappelijana, mutta elokuun 2016 harjoitusottelussa Kunlun Red Staria vastaan pelaajasta nähtiin vielä pimeämpi puoli.

Tuolloin Barys Astanaa edustanut Ryspajev riehui kaukalossa ennennäkemättömällä tavalla ja pahoinpiteli harjoitusottelussa kolme Kunlun Red Starin pelaajaa.

Pahiten loukkaantui kiinalaisjoukkueen Tomas Marcinko. Slovakialaishyökkääjä sai aivotärähdyksen, kun Ryspajev tyrmäsi hänet yhdellä iskulla.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ryspajev sai tapahtumista elinikäisen pelikiellon KHL:ään.


Yli vuotta myöhemmin tuo pelikielto tuli tiensä päähän. KHL:n kurinpitokomitea ilmoitti tapaninpäivänä, että Ryspajev saa jälleen pelata sarjassa. Ryspajev, 22, oli hakenut rangaistuksen lieventämistä vedoten muun muassa siihen, että hän on nykyään muuttunut mies.

Pelikiellon aikana Ryspajev pelasi muun muassa Kazakstanin pääsarjaa Nomadin joukkueessa ja Venäjän kakkossarjaa VHL:ää kazakstanilaisseurassa Torpedo Ust-Kamenogorskissa.

Ryspajev palaa KHL-jäille näillä näkymin pian. Kazakstanilaispelaaja solmi hiljattain kauden loppuun ulottuvan sopimuksen Barys Astanan kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt