Jokerit mokasi katsomojärjestelyissä – HIFK sai arvokasta oppia

Jokerien isännöimän ulkoilmaottelun katsomojärjestelyt jättivät toivomisen varaa, kirjoittaa IS:n Tommi Koivunen.

Jokerien kotiottelun katsomojärjestelyissä oli ongelmia.

2.12.2017 23:19

– Anteeksi, mutta missä lehdistölle varattu osa katsomosta on?

– En tiedä. Kai se on jossain.

Heti ensimmäinen käymäni keskustelu Kaisaniemeen rakennetulla jäästadionilla antoi ymmärtää, että järjestysmiehet eivät välttämättä ole aivan tehtäviensä tasalla.

Keskustelu käytiin siinä nimenomaisessa katsomossa, johon lehdistö oli ohjattu - ja jossa mediapaikat sijaitsivat.

Jo se ihmetytti, ettei medialle varatulla alueella ollut yhtään järjestysmiestä. Pian huomasin, ettei järjestysmiehiä näkynyt oikeastaan missään muuallakaan.

Katsomoihin vieneissä oviaukoissa oli vain yksittäisiä järjestysmiehiä, kun viime vuonna Tampereen ulkoilmaotteluissa heitä oli kolme – ohjaamassa ihmisiä paikoilleen.

Kaisaniemessä kukaan ei ohjannut. Ei ihme, että ottelun kenttäkuuluttaja julisti avauserän aikana muutaman minuutin välein, että kaikki eivät ole mahtuneet katsomoon. ”Tiivistäkää!”-pyynnöt muuttuivat erän edetessä yhä hyökkäävämmiksi.

Käskytys oli – yllätys yllätys – kovin tuloksetonta, kun kukaan ei ollut ohjaamassa katsojia. Lisäksi kuulutukset tulivat vain suomeksi, vaikka paikalla oli paljon myös venäläiskatsojia.

Myös Jokerien toimitusjohtaja Jukka Kohonen myönsi, ettei kaikki mennyt niin sanotusti tuubiin.

– Järkkärit olisivat voineet olla aktiivisempia, Kohonen tunnusti.

Ja ehkä niitä järjestysmiehiä olisi voinut olla muuallakin kuin oviaukoilla.

Kesken ensimmäisen erän media-alueelle saapui runsaasti ilolientä nauttinut mies, joka aloitti äänekkäät IFK-huudot. Kun kukaan ei vastannut, mies ihmetteli kovaan ääneen, miksi kukaan ei vastaa. Medialle varatulla alueella oli paljon katsojia, jotka olivat paenneet tungosta.

Lähimaillakaan ei ollut yhtään järjestysmiestä, joten onneksi kukaan ei sentään provosoitunut ja tilanne pysyi rauhallisena.

Katsojaongelma ratkesi ottelun toisessa erässä, kun osa katsojista tyytyi nauttimaan tapahtuma-alueen muista antimista. Jotkut poistuivat alueelta kokonaan.

Pelillisesti ottelu oli viihdyttävä, mutta isäntien kannalta murheellinen. Jokerit ei pysynyt SKA:n kyydissä, vaikka numerot pysyivät pitkään tasaisina. Pietarilainen Asevoimien urheiluseura eli SKA sai juhlia Suomi 100 -teemalla markkinoidussa ottelussa. Se kolisutteli tolppia jo avauserässä kolmesti ja olisi paremmalla onnella karannut ylivoimaiseen voittoon.

Tiistaina Kaisaniemessä pelataan taas, silloin SM-liigaottelu HIFK–Kärpät. Vanhat arkkiviholliset IFK ja Jokerit eivät enää kohtaa kaukalossa, mutta Stadin punaisilla on nyt mahdollisuus ottaa erävoitto parempana otteluisäntänä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?