KHL

Neftehimikin kohuvalmentajan perustelu hyvään alkukauteen: "Juomme vähemmän kaljaa..."

Julkaistu:

khl
Yhdestä KHL:n kovamaineisimmasta valmentajasta, Neftehimik Nizhnekamskin Andrei Nazarovista paljastui lehdistötilaisuudessa huumoriveikko.
Neftehimik Nizhnekamsk on pelaamassa KHL-aikana seurahistoriansa parasta runkosarjaa. Seura on tällä hetkellä itäisessä konferenssissa kolmantena ja on menossa kirkkaasti pudotuspeleihin.

Joukkuetta luotsaa entinen NHL-tappelija Andrei Nazarov, joka on valmentajana kulkenut kohusta toiseen.

Nazarov oli mm. Vitjazin päävalmentajana kaudet 2010-12, jolloin Moskovan esikaupunkiseura oli täysi sikailu- ja tappelujengi ja miehitti KHL:n jäähypörssin kärkisijat. Noiden kausien aikana Nazarov hermostui itsekin ja yritti Minskissä mm. lyödä Dinamon faneja mailalla vaihtoaition takasuojalasin yli.

Pietarin SKA:ssa Nazarovin väitettiin hakanneen joukkueen lääkärin sairaalaan. Yksi rumimmista tempauksista sattui Barys Astanan päävalmentaja-aikana elokuussa 2016, kun Nazarov salli puolustaja Damir Ryspajevin mukiloida useita Kunlun Pekingin pelaajia harjoitusottelussa. Ryspajev on ollut KHL:n langettamassa pelikiellossa jo reilusti yli vuoden.

Lisäksi Nazarov on hankkinut useita toimitsijakieltoja mm. kansainvälisten käsimerkkien heiluttelusta yleisölle ja kaukalossa olevan pelaajan heittämisestä vesipullolla.

Neftehimikissä kohut ovat jääneet taakse. Nazarov on keskittynyt tinkimättömään valmennustyöhön, ja tulosta on tullut.

Kova maine kuitenkin painaa, sillä joukkueen hyökkääjä Emil Galimov sanoi lokakuun loppupuolella venäläisviestimille, että jokainen joukkueessa on valmis näyttämään Nazaroville, että on valmis taistelemaan viimeiseen asti.

– Jokaisella pelaajalla on valtava intohimo. Jokainen haluaa näyttää valmentajalle, että hän on valmis pelaamaan tässä joukkueessa, Galimov sanoi Championat.comille.

Helsingissä Nazarovista paljastui kuitenkin melkoinen huumoriveikko, vaikka Neftehimik kärsi Jokereille 3-6-tappion.

Kun Nazarovilta kysyttiin syytä mainioon alkukauteen, vastaus oli ytimekäs:

– Juomme vähemmän kaljaa ja harjoittelemme enemmän, Nazarov sanoi yrittäen pitää naamansa peruslukemilla mutta naurahti lopuksi.

– Olen tyytyväinen siihen, miten yritimme tänään. Toisen erän jälkeen oli vaikea enää nousta otteluun mukaan, Nazarov sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt