KHL

KHL

Jukka Jalonen voitosta huolimatta hyvin tyytymätön yhteen asiaan: "Ei tarvitse päätä taputella muuta kuin kirveellä"

Julkaistu:

khl
Voitto miellytti Jokerien päävalmentajaa, tanskalaispuolustaja Oliver Lauridsenin lopun tappelunujakka ei.

Jokerit–Neftehimik 6–3 (1–2, 4–0, 1–1)

Jokerit oli Neftehimik Nizhnekamskia vastaan vielä ensimmäisessä erässä kovasti maajoukkuetaukotunnelmissa. Jokerit oli vaikeuksissa Neftehimikin voimakkaan karvauspelin kanssa.

Neftehimik myös hyödynsi kaksi Karri Rämöstä tullutta paluukiekkoa ja lähti ensimmäiselle erätauolle 2-1-johdossa.

Jokerien vyöry lähti liikkeelle vasta Jesse Joensuun onnekkaasta 2-2-tasoituksesta toisen erän toisella minuutilla. Sen jälkeen Jokerit myrskysi toisessa erässä peräti neljä maalia ja ratkaisi ottelun. Ottelu päättyi lopulta Jokerin 6-3-voittoon.

– Ottelun alussa meillä oli vähän diesel päällä, ja jäimme alakynteen. Neftehimik oli pelannut maanantaina ja oli valmiimpi. Toisesssa erässä olimme vastahyökkäyksissä tehokkaita ja teimme tarvittavat maalit, Jokerien päävalmentaja Jukka Jalonen tiivisti ottelun kulun.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Ottelun edetessä pääsimme myös aina vain paremmin Neftehimikin karvauksen alta pois ja pääsimme paremmin ulos omalta alueelta.

Voitosta huolimatta Jalonen oli tyytymätön useisiin jäähyihin, jotka rikkoivat Jokerien pelin kolmannessa erässä.

Jokerit joutui pelaamaan ottelun loppuun viidellä puolustajalla. Tanskalainen Jesper B. Jensen jätti ottelun kesken toisessa erässä ja amerikkalaispakki Mike Lundin jäi Ildar Shiksatdarovin painavan taklauksen alle päätöserän puolivälissä. Televisiokuvien perusteella Lundin löi päänsä rajusti pleksilasiin taklauksen yhteydessä - eli pelitaukoa saattaa tulla joksikin aikaa.

Lundin pelasi ensimmäistä otteluaan toivuttuaan juuri edellisestä loukkaantumisesta, joka piti Lundinin sivussa maajoukkuetaukoa edeltävistä viidestä ottelusta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– En tiedä pelaajien tilanteita tarkkaan, mutta eivät he ihan hetkeen pelaa, Jalonen ennusti.


Ottelu päättyi kuumissa tunnelmissa, kun loppusummerin soidessa Jokerien Oliver Lauridsen ja Neftehimikin Ilja Arkalov pudottivat hanskansa ja ottivat lyhyen ja terävän nyrkkitappelun - sekin päättyi Jokerien voittoon, kun Lauridsen pehmitti Arkalovin alta aikayksikön.

Jalonen ei tosin Lauridsenin tempausta arvostanut.

– Jos meiltä kaksi puolustajaa seitsemästä putosi kesken pelin ja jos Lauridsen otti tuosta pelikiellon, niin ei tarvitse päätä taputella muuta kuin kirveellä, Jalonen tuhahti.

Jalosen helpotukseksi Lauridsen ja Arkalov saivat ottelun pöytäkirjamerkkauksen perusteella vain 2+2 minuuttia väkivaltaisuudesta, eli jykevä tanskalaispuolustaja on pelikelpoinen perjantaina, kun Jokerit kohtaa HK Sotshin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt