KHL

KHL

Jokerien ulkomaalaistähti on Suomen kovatuloisin urheilija – yllättäjä nousi kärkinimien joukkoon

Julkaistu:

Veropäivä
Peter Regin on Suomen kovatuloisin urheilija.
Jokerien tanskalainen kapteeni Peter Regin oli vuonna 2016 eniten Suomessa tienannut urheilija.

Regin tienasi ansiotuloina 558 253 euroa. Hänellä ei ollut pääomatuloja.

31-vuotias hyökkääjä on pelannut Jokereissa vuodesta 2015 lähtien. Tällä hetkellä hän on toista kauttaan joukkueen kapteenina.

Kovatuloisin suomalaisurheilija löytyy niin ikään Jokereista. Hyökkääjä Jesse Joensuu tienasi ansiotuloina 361 748 euroa ja pääomatuloina 3 070 euroa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

SM-liigan kovapalkkaisin kiekkoilija oli Lukon Aaron Gagnon. Kanadalainen tienasi yhteensä 321 230 euroa.

HIFK:iin verovuonna 2016 siirtynyt Juhamatti Aaltonen on useana vuonna ollut Suomen kovatuloisin urheilija. KHL-tienistien vaihtuminen SM-liigaan näkyy Aaltosen tilipussissa, sillä parhaimmillaan yli 700 000 euron vuosiansioita kuitannut hyökkääjä tienasi verovuonna 2016 ansio- ja pääomatuloja yhteensä 256 983 euroa.

Kovatuloisimpien suomalaisurheilijoiden joukkoon mahtuu yksi yllätysnimi. Golfammattilainen Mikko Korhonen tienasi 310 221 euroa.

Samaan aikaan Suomen tunnetuin golfammattilainen Mikko Ilonen tienasi ansiotuloja vain 38 212 euroa ja pääomatuloja 41 982 euroa.

Ilonen on jo vuosien ajan kierrättänyt mm. palkintorahansa yrityksensä kautta, joten hänen ansionsa eivät näy kokonaisuudessa verotuksessa.

Urheilijoiden ansioita tarkastellessa on syytä ottaa huomioon ns. urheilijarahastot, joihin kuka tahansa urheilija voi laittaa puolet bruttoansioistaan, mutta enintään 100 000 euroa vuodessa ja ne eivät näy verotettavissa ansioissa.

Rahastoon sijoitettuja varoja voi ottaa ulos vasta uran päättymisen jälkeen ja ne näkyvät urheilijoiden verotuksessa vasta siinä vaiheessa.

Kaikkien yli 100 000 euroa ansio- tai pääomatuloina vuonna 2016 tienanneiden suomalaisten tulot näet täältä.

Kaikki jutut suomalaisten tuloista ja veroista löydät täältä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt