KHL-tuomari löydettiin verisenä ja tajuttomana Moskovan lentokentältä – mikä johti kallon murtumiseen?

Pavel Komarovin kotimatka Riiasta Nizhni Novgorodiin keskeytyi Moskovan Sheremetjevon lentokentälle toistaiseksi tuntemattomasta syystä.

Pavel Komarov juttelemassa Sibir Novosibirskin suomalaishyökkääjän Jonas Enlundin kanssa marraskuussa 2014 pelatussa ottelussa.

KHL:n eturivin tuomareihin lukeutuva Pavel Komarov löydettiin perjantaina Moskovan päälentokentältä Sheremetjevolta pahoin loukkaantuneena.

Löydettäessä 43-vuotias Komarov oli tajuton, ja hänen päänsä oli yltä päältä veressä.

Sairaalaan pikavauhtia viedyllä Komarovilla todettiin kallonmurtuma. Vuodesta 2009 KHL:ssä erotuomaroinut Komarov ei kuitenkaan ole välittömässä hengenvaarassa.

Mitä Komaroville oikein tapahtui? Siitä ei tunnu kenelläkään olevan selvyyttä. Vakavaan loukkaantumiseen johtanut tapahtumaketju on yhä täysin hämärän peitossa.

Se tiedetään, että Komarov oli torstai-iltana viheltämässä KHL-ottelua Riian Dinamo–Avangard Omsk Riiassa.

Mitä Pavel Komaroville tapahtui Sheremetjevon lentokentällä? Sitä ei tiedä vielä kukaan.

Perjantaina Komarov lensi ensin Riiasta Moskovaan. Kone laskeutui Sheremetjevon lentokentälle noin klo 15.00, ja Moskovasta Komarovin oli tarkoitus suunnata kotikaupunkiinsa Nizhni Novgorodiin kello 16.30 lähtevällä jatkolennolla.

Soitti kotiin 20 min ennen lähtöä

Moskovskii Komsomolets -sanomalehden mukaan Komarov soitti viimeisen kerran vaimolleen Jekaterinalle 20 minuuttia ennen koneen lähtöaikaa ja sanoi olevansa matkustajia lentokoneeseen vievässä bussissa.

Jekaterina sanoi, ettei hän huomannut miehensä puheessa tai käytöksessä mitään outoa tai epäilyttävää.

– Jos hän olisi ollut jonkun seurassa, hän olisi varmasti kertonut siitä minulle. Sovimme, että kun hän tulee, hän soittaa minulle ja tapaamme, Jekaterina sanoi poliisin esitutkinnassa Moskovskii Komsomoletsin mukaan.

Lopulta tajuttoman Komarovin löysi lentokenttäbussin kuljettaja bussin takaosasta tutkiessaan linja-auton Nizhni Novgorodin lennon jo lähdettyä. Kuljettaja havaitsi tajuttomana vatsallaan makaavan miehen pää yltä päältä veressä.

Heti Moskovaan miehensä tueksi matkustaneelle Jekaterinalle kerrottiin lentokentällä, että hänen miehensä olisi kaatunut ja lyönyt pahasti päänsä.

Miten kukaan ei huomannut?

Vaimo kuitenkin kummeksuu selitystä.

– Ensiksikin, jos hän ei ollut lähtevässä koneessa, miksi häntä ei alettu etsiä? Toisekseen hänen matkalaukkunsa olisi pitänyt olla Nizhni Novgorodin koneessa, mutta Pavelin laukku annettiin minulle Sheremetjevossa – eli se oli siis poistettu lennolta, Jekaterina hämmästeli.

Myöskään lääkärit eivät lausunnossaan olleet ollenkaan vakuuttuneita, että vammat olisivat syntyneet kaatumisen seurauksena. Komarovin vammat eivät olleet yhteensopivia kaatumisvammojen kanssa.

Komarovin päässä oli sen tyyppinen vamma, että häntä olisi lyöty tylpällä esineellä voimakkaasti päähän.

On kuitenkin täysi mysteeri, miten vamma on voinut syntyä lentokenttäbussissa siten, ettei kukaan kanssamatkustajista ole sitä havainnut.

KHL:n erotuomarijohtaja Aleksei Anisimov sanoi, että Komarov saa nyt toipua rauhassa eikä vihellä KHL:ssä ainakaan muutaman seuraavan kuukauden aikana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?