Jokerit tavoittelee Lauri Marjamäkeä seuraavaksi päävalmentajakseen - KHL - Ilta-Sanomat

Jokerit tavoittelee Lauri Marjamäkeä seuraavaksi päävalmentajakseen

KHL:n suomalaisseura haluaa Leijonien päävalmentajan uudeksi päävalmentajakseen.

Lauri Marjamäki valmentaa Leijonia viimeistä kauttaan.­

11.10.2017 13:15

Viime viikolla selvisi, että KHL-seura Jokerien nykyinen päävalmentaja Jukka Jalonen siirtyy ensi kaudeksi Suomen jääkiekkomaajoukkueen ruoriin. Nyt Jokerien ensi kauden valmentajakuvioista on selvinnyt uutta tietoa.

Helsingin Jokerit hakee kuumeisesti uutta päävalmentajaa ensi kaudeksi. Ilta-Sanomien tietojen mukaan Jokereiden ykkösvaihtoehto on Leijonien nykyinen ykkösluotsi Lauri Marjamäki, eli helsinkiläisseura ja Jääkiekkoliitto suunnittelevat valmentajien vaihtokauppaa keskenään.

Useat sisäpiirilähteet kertovat Jokereiden ja Marjamäen neuvotteluiden olevan jo pitkällä.

– Marjamäki on Leijonissa tekemistään virheistä huolimatta selkeästi matkalla eteenpäin. Häneen kehittymiseensä luotetaan, eräs sisäpiirilähde kertoi.

Jokerien GM Jari Kurri kertoi viime viikolla, että seura haluaa Jukka Jalosen työn jatkajaksi ensisijaisesti suomalaisen valmentajan. Vapaana olevista suomalaisluotseista Marjamäki on yksi meritoituneimmista ja uskottavimmista nimistä, vaikkakin hänen maajoukkueurakkansa on ollut vaikeuksien sävyttämä.

Muista vaihtoehdoista Kari Jalonen jatkanee Sveitsissä, jossa hänen arvostuksensa huipussaan. Pelicansin päävalmentaja Petri Matikaiseen Jokerit ei puolestaan ole ollut missään yhteydessä.

Jari Kurri, valmentaako Lauri Marjamäki ensi kaudella Jokereita?

– Meillä ei ole tuohon asiaan mitään kommentoitavaa. Kerromme valmentaja-asiasta sitten, kun on jotain kerrottavaa, Kurri linjaa.

Onko Marjamäki yksi vaihtoehdoistanne?

– Totta kai Marjamäki on yksi niistä. Mitään valmista ei kuitenkaan ole, eikä ulkomaalaisluotsin palkkaaminenkaan ole poissuljettua, Kurri sanoo.

Marjamäki ilmoitti loppukesästä, ettei halua jatkaa Leijonissa enää kuluvan kauden jälkeen. IS:n tietojen mukaan Marjamäki janoaa takaisin seuravalmennukseen, koska maajoukkueessa paineet ovat olleet epäinhimilliset ja toisaalta vaikuttamismahdollisuudet aika olemattomat. Jokereissa Marjamäki saisi tavallaan uuden startin valmennusuralleen.

Marjamäki on aiemmin valmentanut SM-liigassa Espoon Bluesia ja Oulun Kärppiä, jossa voitti kaksi Suomen mestaruutta. Leijonissa hän aloitti keväällä 2016.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?