Jokerien karmeat tappiot KHL:stä jo yli 40 miljoonaa euroa: ”Omistajat ovat sopineet ratkaisusta”

Jokerit teki viime kaudella tappiota 14 miljoonaa euroa.

Tällä hetkellä Jokerien peli kulkee, mutta taloudellisesti Jokerit on painettu jäähän.

21.9.2017 5:53 | Päivitetty 21.9.2017 7:53

Jokerien peli on kulkenut mallikkaasti tällä KHL-kaudella.

Viime kaudella joukkueen peli sen sijaan takkusi. Se heijastui armotta talouspuolelle, joka olisi muutenkin jäänyt raskaasti miinukselle. Jälleen kerran.

Kaupparekisterissä Jokerien tuoreimmat tilinpäätöstiedot ovat huhtikuulta 2016, kun taas kautta 2016–17 koskeva virallinen laskelma ilmestynee sinne vasta loppuvuoden aikana.

Jo nyt tiedetään, että Jokerien tappio on samalla tavoin hurja kuin kahdella edellisellä tilikaudella.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan Jokerien tappiot kaudelta 2016–17 olivat noin 14 miljoonaa euroa eli edelliskauden (14,8 miljoonaa) luokkaa. Seuran toimitusjohtaja Jukka Kohonen vahvistaa tiedon.

– Viime kauden tappiomme painunee sinne jonnekin noin 14 miljoonan euron hujakoille, Kohonen kertoo IS:lle.

– Lopullinen tilanne selviää tilintarkastajien katsauksen jälkeen.

Viime ottelussaan Jokerit voitti Riian Dinamon. Tänään Jokerit johtaa vastuksen suoraan KHL:n huipulta, Moskovan TsSKA:n.

Kohosen mukaan viime kauden taloudellista tulosta rasittivat aiempaa pienemmäksi jääneet pääsylipputulot. Jokerien kotiotteluiden yleisömäärät olivat laskussa.

– Jäimme pääsylipuissa alle budjetoidun. Yksi syy siihen oli tietysti joukkueen pelin takkuilu, Kohonen linjaa.

– Toisaalta sekä fanitavara- että yhteistyökumppanuusmyynti sujuivat ok. Se luo hyvää pohjaa tälle kaudelle.

Tähän asti Jokerien omistajat ovat kuitanneet jättitappiot, ja nytkin vähemmistöosakas tehnee niin.

Tuoreimman tilinpäätöksen mukaan Jokerit Hockey Club Oy sai kautta 2015–16 koskien noin 21 miljoonan euron pääomalainan omistajiltaan.

Jokereista 51 prosenttia on edelleen kansanedustaja Harry Harkimon (kok) ja 49 prosenttia Arena Eventsin omistuksessa. Arena Eventsin taustalta löytyvät liikemiehet Roman Rotenberg ja Gennadi Timtshenko yhtiöineen.

– Kuten on aiemmin kerrottu, omistajat ovat sopineet keskenään ratkaisusta, jonka mukaan vähemmistöosakas pääomalainoittaa Jokerien taustayhtiötä.

– Ei silti voi ajatella, että vähemmistöosakas maksaa kaiken suoraan, vaan taustalla vaikuttaa myös vähemmistöosakkaan tekemä tiivis yhteistyö KHL:n kanssa, Kohonen sanoo.

Jokerit on voittanut tämän kauden yhdeksästä ottelustaan seitsemän ja on KHL:n läntisessä konferenssissa viidentenä. Torstaina kotonaan TsSKAn kohtaava joukkue on pelannut kaikki paitsi yhden sarjaotteluistaan vieraissa.

Päivitys klo 7.52: Lisätty tietoja tämän kauden urheilullisesta menestyksestä ja päivitetty otsikko.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?