Leijonien ex-valmentaja sai tiukan ehdon KHL:n mahtiseuralta – ”Se oli sydäntä raastavaa” - KHL - Ilta-Sanomat

Leijonien ex-valmentaja sai tiukan ehdon KHL:n mahtiseuralta – ”Se oli sydäntä raastavaa”

Leijonien pitkäaikainen maalivahtivalmentaja Ari Moisanen solmi kahden vuoden jatkosopimuksen AK Bars Kazaniin. Maajoukkuetehtäviin hänellä ei ole asiaa hetkeen.

Ari Moisanen on vaikuttanut Ak Bars Kazanin maalivahtivalmentajana kaudesta 2013–14 lähtien.­

11.6.2017 10:54

Leijonien pitkäaikainen maalivahtivalmentaja Ari Moisanen palkittiin ansiokkaasta työstään KHL-seura AK Bars Kazanissa kahden vuoden jatkosopimuksella. Moisanen on toiminut Kazanin maalivahtivalmentaja jo neljän kauden ajan.

Aiemmin suomalaisvalmentajan sopimus on päivitetty aina vuodeksi kerrallaan. Tällä kertaa KHL:n jättiläisiin lukeutuva seura halusi sitouttaa suomalaisen kerralla pidemmäksi aikaa.

– Tämä oli seuralta hieno luottamuksenosoitus, kun neljän vuoden jälkeen tarjottiin kahden vuoden jatkosopimusta. Ilmeisesti olen hoitanut työni hyvin, Moisanen kertoi Ilta-Sanomille.

Moisanen toimi kausina 2012–16 päivätyönsä ohella myös Leijonien maalivahtivalmentajana.

Jatkosopimus Kazanin kanssa edellytti pysymistä poissa kaikista mahdollisista maajoukkuetehtävistä. Se ei ollut suomalaisvalmentajalle helppoa.

– Seuralta tuli vahva vetoomus, että minun tulisi keskittyä täysillä päivätyöhöni, Moisanen vahvisti.

– Se oli sydäntä raastava päätös. Leijonat on antanut minulle valmentajana niin paljon. Kaikki parhaat muistoni liittyvät maajoukkuetehtäviin. On ollut kunnia-asia olla mukana maajoukkueen toiminnassa niin kauan.

Maalivahtivalmentaja Ari Moisanen ja veräjänvartija Nicklas Bäckström neuvonpidossa Venäjän MM-kisoissa 2016.­

Kazanin vetoomuksen taustalla ovat ensi kaudella kesken KHL-kauden pelattavat talviolympialaiset. Seura ei halua päästää suomalaisvalmentajaa kuukaudeksi Leijonien mukaan Pyeongchangiin, jossa talviolympialaiset järjestetään.

– Olin Kazanin palkkalistoilla Sotshin olympialaisten aikana. Kummallekaan osapuolelle ei jäänyt olympiatalvesta hyvät muistot.

– Olympiaturnauksen jälkeen pelataan vain kaksi tai kolme ottelua, minkä jälkeen pudotuspelit alkavat. Silloin ollaan maalivahtivalmennuksenkin kannalta hyvin kriittisillä hetkillä. Jos kelkka on mennyt kuukauden väärään suuntaan, sitä ei viikossa korjata, valotti Moisanen sopimusehdon taustoja.

Kovat panokset

Moisanen kertoo viihtyvänsä Venäjällä mainiosti. Arki on sujunut ongelmitta. Viihtymistä helpottaa taatusti se, että AK Bars Kazan on yksi KHL:n parhaiten hoidetuista organisaatioista.

– Kazanissa tämä ei ole mitään tuuliviirihommaa, niin kuin joissain muissa venäläisseuroissa saattaa olla. Organisaatio on rauhallinen ja määrätietoinen. Pitkäaikainen menestyksemme perustuu juuri siihen. Minulla ei ole mitään pahaa sanottavaa Venäjästä tai venäläisistä ylipäänsä, Moisanen sanoo.

Taloudellisesti kahden vuoden sopimus yhteen Euroopan suurimmista jääkiekkoseuroista on maalivahtivalmentajalle kuin lottovoitto. Tämän Moisanen myöntää avoimesti.

– Täytyy muistaa, että Venäjällä panokset ovat paljon kovemmat verrattuna vaikka kotoiseen SM-liigaan. Valmentajista pumpataan Venäjällä paljon enemmän irti, Moisanen muistuttaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?