Jokereille loistouutinen – tärkeä hyökkääjä palaa etuajassa - KHL - Ilta-Sanomat

Jokereille loistouutinen – tärkeä hyökkääjä palaa etuajassa

Antti Pihlströmin sairausloma oli kolme viikkoa ennakoitua lyhyempi.

Joukkuetoveri taluttivat loukkaantuneen Antti Pihlströmin (kesk.) pois jäältä 5. tammikuuta SKA-ottelussa.­

13.2.2017 13:57

Jokerit saa tärkeän hyökkääjän mukaan runkosarjan kahteen viimeiseen otteluun, joissa joukkueen pudotuspelipaikka ratkeaa lopullisesti.

Tammikuun alusta saakka sivussa ollut Antti Pihlström harjoitteli maanantaina täysipainoisesti joukkueen mukana. Pihlström pelaa tiistaina Neftehimik Nizhnekamskia ja torstaina Ak Bars Kazania vastaan.

– Viikon verran olen ollut joukkueen mukana jäällä ja kaksi päivää olen saanut ottaa jo täyttä kontaktia, Pihlström sanoi hymyillen.

Pihlström loukkasi oikean jalkansa tehdessään 3–2-voittomaalin Pietarin SKA:ta vastaan 5. tammikuuta. Aluksi puhuttiin, että Pihlström joutuisi olemaan sivussa kaksi kuukautta.

Tässä tilanteessa Antti Pihlström satutti oikean jalkansa. Hän ryntää SKA:n maalivahdista Mikko Koskisesta tulleeseen irtokiekkoon ja teki tilanteessa Jokerien 3–2-voittomaalin.­

Paluun piti koittaa aikaisintaan KHL:n toisella pudotuspelikierroksella, mutta nyt energinen hyökkääjä pääsee pelaamaan jo runkosarjan päätöspelit.

– Oli aika ankeat fiilikset, kun pötkötin sairaalassa ja sain kuulla, että ennuste on kaksi kuukautta. Oli tosi vaikeaa ajatella, että pääsisi mukaan vasta pudotuspelien toiselle kierrokselle. Kun viikko oli mennyt, alkoi olla vähän toivoa pikaisemmasta paluusta, Pihlström sanoi.

Pihlström ei halua sanoa tarkasti, mikä jalasta meni oikein rikki. Sen hän sanoo, että Jokerien tiukkaa pudotuspelikamppailua oli tuskallista seurata vierestä.

Jokerien tilanne ei ole vieläkään selvä – ei ole edes siinä tapauksessa, vaikka joukkue voittaisi molemmat jäljellä olevat pelinsä. HK Sotshi voi silti tulla vielä takaa ohi.

– Ei ole muuta vaihtoehtoa kuin voittaa kaksi peliä. Jos otamme kuusi pinnaa, niin sitten täytyy vain seurata, mitä Sotshi tekee, Pihlström mietti.

Pihlströmin reilun kuukauden paussi alkoi maalinteosta.

Jatkuuko pelaaminen heti maalilla?

– Sitä ainakin yritetään. Täysillä mennään! Pihlström lupasi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?