Hjallis Harkimo myöntää: ”Ei Jokereista tule kannattavaa” - KHL - Ilta-Sanomat

Hjallis Harkimo myöntää: ”Ei Jokereista tule kannattavaa”

Jokerien jättitappiot eivät huoleta hallituksen puheenjohtajaa.

Harry Harkimo on Jokerien pääomistaja.

15.12.2016 17:04

Jokerien kahden ensimmäisen KHL-kauden talousluvut ovat olleet karmeaa luettavaa.

Keskiviikkona uutisoitiin seuran viime kauden tilinpäätös. Sen mukaan Jokerit teki viime vuonna reilun 10 miljoonan euron liikevaihdolla yli 15 miljoonaa euroa tappiota. Yksin seuran henkilöstökulut – 13 miljoonaa – olivat enemmän kuin koko kauden liikevaihto.

Kahden KHL-kauden aikana Jokerit on tehnyt tappiota yli 28 miljoonaa euroa.

– Tilinpäätös on suurinpiirtein samanlainen kuin viime vuonna ja menee suunnilleen sillä lailla kun alunperin sovittiin. Tämä antaa vähän väärä kuvan, sillä siinä ei ole televisiosopimuksia mukana ja ne sekä paljon muuta tulee oman pääoman ehtoisena, jolloin kirjapito antaa eri kuvan kuin todellisuus, Jokerien hallituksen puheenjohtaja Harry ”Hjallis” Harkimo kertoo Ilta-Sanomille.

Käytäntö, jossa televisioyhtiöiltä tulevat korvaukset merkitään muuhun kuin liikevaihtoon, on vähintäänkin poikkeuksellinen.

– Se on KHL:n käytäntö, Harkimo toteaa.

Seuran toimitusjohtaja Jukka Kohonen on luvannut seuran keventävän kulurakennettaan, mutta Harkimon mukaan tilanne on tällä kaudella pitkälti samanlainen kuin vuosi sitten.

– Tulos on vähän parempi, mutta pelaajabudjetti on sama. Matkustuskuluja on vähän vähemmän, koska viime kaudella tuli yksi ylimääräinen puolen miljoonan reissu. Ei meidän ole tarkoitus tinkiä joukkueen tasosta.

Jukka Kohonen

Jokerit Hockey Club Oy:n on pelastanut konkurssilta pääomalainat, joita yhtiöllä on peräti 21 miljoonan euron edestä.

Harkimo on yhtiön hallituksen puheenjohtaja ja omistaa yhtiöstä 51 prosenttia, mutta tekohengitysvarat ovat tulleet muualta.

– Ne ovat muilta sijoittajilta ja ovat oman pääoman ehtoista.

Harkimo aateloitiin torstaina Helsingissä kiekkoleijonaksi. Liikemies osoitti 1990-luvulla, että jääkiekosta voi tehdä Suomessa kannattavaa liiketoimintaa.

Nykyisin Jokerien liiketoiminta on kaukana kannattavasta.

– Ei Jokereista varmaan tule kannattavaa. Pääasia on, että se pyörii sellaisena kun se on.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?