Jokereilla taas palkkarästejä – ”Rahaliikenteemme on ollut jumissa”

Venäjälle määrätyt talouspakotteet tuntuvat Jokerien pelaajien lompakoissa.

Jokerien pelaajien palkat ovat myöhässä.

28.10.2016 13:50

Helsingin Jokerit painii jälleen samojen ongelmien kanssa kuin jo parilla aiemmalla KHL-kaudellaan. Jokerien rahaliikenne tökkii pahasti – kiitos seuran taustavaikuttajiin kohdistettujen talouspakotteiden. Jokerit on ahdistettu nurkkaan.

Venäläis-suomalaisten miljardöörien alulle paneman Arena Events Oy:n (omistaa Jokereista 49 prosenttia) taustalta löytyisi rutkasti rahaa, mutta pakotteiden vuoksi vähemmistöosakkaan on ajoittain lähes mahdotonta saada siirrettyä varojaan seuran pankkitileille Suomessa.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan Jokereilla on tämän vuoksi jäänyt syksyn edetessä iso kasa pelaajapalkkoja rästiin. Seuran toimitusjohtaja Jukka Kohonen vahvistaa tiedon.

– Rahaliikenteemme on jälleen ollut hetkittäin jumissa, totta. Seuran rahoittajilla riittää kyllä rahaa Venäjällä, mutta tosiaan näiden rahojen siirtäminen Suomeen aiheuttaa päänvaivaa. Tämän vuoksi pelaajien palkkoja on jäänyt maksamatta ajallaan, Kohonen kertoo.

– Kaikki palkat eivät ole olleet rästissä, mutta merkittävä osa kuitenkin.

Jukka Kohosen mukaan Jokerien palkoista on rästissä merkittävä osa.

Kohosen mukaan Jokerien pelaajat ovat suhtautuneet tilanteeseen ymmärtäväisesti.

– Olemme puhuneet pelaajille avoimesti maksuhaasteistamme, ja he ovat suhtautuneet niihin hienosti. Osalle pelaajista olemme laatineet maksuaikatauluja, ja jotkut ovat puolestaan oma-aloitteisesti ilmoittaneet valmiudestaan odottaa saataviaan pitempäänkin. Monilla ei ole ilmennyt akuuttia rahantarvetta, Kohonen sanoo.

Hänen mukaansa Jokerien palkkatilanne korjaantuu ennen pitkää.

– Silti meidän on jatkossakin elettävä sen realiteetin mukaisesti, että pakotteet jarruttavat hetkittäin maksuliikennettämme. Tilanne korjaantuu lopullisesti vasta, kun pakotteet poistuvat.

Jokerien pääomistaja on edelleen kansanedustaja Harry Harkimo (kok). Hänen yhtiöidensä omistusprosentti seurasta on 51.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?