KHL

Kuvat ja video: Söpöysvaroitus! Korkeasaaren suloiset tiikerinpennut hurmasivat kiekkotähtikumminsa

rac

Julkaistu:

Jääkiekko
KHL-joukkue Amur Habarovskin suomalaiskolmikosta tuli Korkeasaaren amurintiikerinpentujen kummeja.
Korkeasaaren eläintarhasta kantautui toukokuussa iloisia pentu-uutisia, kun tarhaan syntyi kolme tervettä amurintiikerinpoikasta. Uhanalaiset amurintiikerit ovat maailman pohjoisin tiikerin alalaji ja luonnossa niitä elää Itä-Siperian metsissä.


Samoihin aikoihin pentujen syntymän kanssa kaukoidässä sijaitsevan Habarovskin kaupungin KHL-joukkue Amur Habarovsk – lempinimeltään Tiikerit –pestasi riveihinsä kaksi uutta ”Suomen tiikeriä”, Teemu Ramstedtin ja Kristian Kuuselan.

SM-liigassa viime kaudella loistanut kaksikko tekee seuraa jo yhden kauden Habarovskissa pelanneelle maalivahti Juha Metsolalle.


Kolmikko saapui maanantaina joukkueensa kanssa kahden viikon Suomen-leirille, ja ehti jääkiekon ohella heti ensimmäisenä leiripäivänä hyväntekeväisyyshommiin.

Ramstedt, Kuusela ja Metsola ovat tätä nykyä Korkeasaaren suloisten amurintiikerinpentujen kummeja ja mukana uhanalaisten kissapetojen suojelutyössä.


Korkeasaaren ja Amur Habarovskin suomalaiskolmikon välinen yhteistyö lähti Ramstedtin ajatuksesta.

– Huomasin alkukesästä uutisen, että Korkeasaareen oli syntynyt kolme pientä amurintiikeriä. Siitä tuli ajatus, että kun meitä oli kolme suomalaista Amurin Tiikereissä pelaamassa, niin ehkä voitaisiin olla mukana suojelutyössä. Kiva, että jätkät lähtivät mukaan, Ramstedt kertoi Korkeasaaressa pidetyssä tilaisuudessa.


Tiistaina pikkuiset tiikerinpennut uskaltautuivat kolostaan ihmisten ilmoillekin, ja pelaajat pääsivät katsomaan, miltä heidän kummitiikerinpentunsa näyttävät.
– Kyllähän nämä pienemmät ovat sen näköisiä, että niitä olisi kiva käydä vähän silittämässä, Ramstedt sanoi.

Yllä olevalla videolla Korkeasaaren pikkuiset amurintiikerinpennut leikkivät emonsa kanssa. Lisäksi Ramstedt kertoo, millainen kunnia tiikerinpentujen kummina toimiminen hänelle on.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt