Miten Venäjä-pakotteet vaikuttavat Jokereihin? Näin Harkimo ja Kohonen vastaavat - KHL - Ilta-Sanomat

Miten Venäjä-pakotteet vaikuttavat Jokereihin? Näin Harkimo ja Kohonen vastaavat

Jokerien tulevaisuuden yllä leijailee uhkia ja mahdollisuuksia.

Hjallis Harkimo

3.8.2015 16:24

Helsingin Jokerien seurapomot ovat toistaiseksi olleet lähes hiljaa Roman Rotenbergin joutumisesta Yhdysvaltojen tuoreelle pakotelistalle.

Yhdysvallat asetti viime torstaina pakotelistalle Rotenbergin, Långvik Capitalin sekä Jokerien hallituksen jäsenen Kai Paanasen. Rotenbergin suvun yhtiö Långvik Capital omistaa puolet Arena Events -yhtiöstä, joka pyörittää Helsingin areenaa sekä omistaa liki puolet jääkiekkojoukkue Jokereista. Paananen on puolestaan liikemies, joka kuuluu aiemmin Arena Events -yhtiötä hallinnoineen Gennadi Timtshenkon lähipiiriin. Timtshenko oli jo aiemmin Yhdysvaltain pakotelistalla.

Oletko huolestunut Rotenbergin ja Paanasen joutumisesta pakotelistalle, Jokerien hallituksen puheenjohtaja Harry "Hjallis" Harkimo?

– En ole. Minulla ei ole tähän asiaan oikeasti mitään kommentoitavaa, selvittää Harkimo tuntemuksiaan.

Miksi et ole huolissasi?

– Koska Jokerit ei ole tässä asiassa millään tavalla osallisena. Koita ymmärtää, ettei tämä kosketa meitä.

Yritän ymmärtää, mutta Rotebergillahan on vahvat omistussuhteet Jokerien kotikaukaloon Hartwall Arenaan. Ja sekään ei mietitytä?

– Mikään ei muutu. Meidän toiminta ei muutu ja Jokerit ei liity tähän juttuun ollenkaan.

Jokerien toimitusjohtaja Jukka Kohonen analysoi kuluneen viikonlopun alkushokin jälkeen pakotekäännettä jo hieman monisanaisemmin. Kohosen puheenvuoro antoi paljon vastauksia niille, jotka loppuviimein määrittävät missä tunnelmissa Jokerit kotiottelunsa pelaa - eli faneille ja yleisölle.

– Fanien kannattaa olla huolestuneita yleisestä maailmanpoliittisesta tilanteesta, kuten meidän kaikkien muidenkin. Jokerien suhteen huolta ei ole. Olisi maiden välisten kriisien vähättelyä, jos niitä tilanteita ryhdytään ratkomaan jäähalleissa, linjaa Kohonen.

Voisi kuvitella, että Jokerien brändille ei tee kovinkaan hyvää, että kaksi seuravaikuttajaa on Yhdysvaltojen asettamalla pakotelistalla. Vai olenko aivan väärässä tässä asiassa?

– Yhdysvaltojen hallitus ja keskuspankki ovat päättäneet sellaiset pakotteet asettaa ja piste. Sen asian kanssa on elettävä ja me elämme. Viime perjantaina ja viikonlopun aikana asioita on mietitty paljon, mutta tilanne on sitä kautta selkeä, ettei minulla ole tähän asiaan enempää kommentoitavaa.

Onko Jokerien tulevaisuuden yllä uhkakuvia vai ainoastaan mahdollisuuksia?

– Kyllä me näemme tässä tilanteessa molempia. Olisi huonoa liikkeenjohtoa, jos eläisimme tässä jossain prinsessa Ruususen kuvitelmissa. Kaikkeen toimintaan liittyy aina riskejä. Se täytyy osata tunnustaa.

– Kun ajatellaan, että Venäjällä pelataan jääkiekkoa ja samassa sarjassa on mukana kolme NATO-maata sekä puolueeton Suomi, niin tottahan toki siihen saattaa sisältyä jotain kitkaa. Toivomme, että uhkakuvat saadaan ratkaistua, painottaa Kohonen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?