KHL

KHL

Entinen Jokerien tähtipelaaja KHL-sekamelskassa: ”Tässä liigassa ei koskaan tiedä, mitä tapahtuu seuraavaksi”

Julkaistu:

khl
Tim Stapleton on käynyt läpi melkoisen hullunmyllyn KHL:ssä.
Jokereissa kaksi kautta loistanut hyökkääjä Tim Stapleton tuskin osasi arvata, millaiseen soppaan astuisi, kun siirtyi viime kesänä Nizhnekamsk Neftehimikiin. Kolmannen KHL-kautensa aloittanut amerikkalaishyökkääjä oli edustanut aiemmin Minskin Dinamoa ja Ak Bars Kazania.

Viime viikolla Stapletonin 142 peräkkäisen pelatun ottelun putki katkesi pienen alaraajavamman vuoksi. Stapleton jätti ottelun väliin, ja seuraavana päivänä pelikaverit halusivat innokkaasti juttusille.

- Venäläispelaajat tivasivat minulta olenko lakossa. Olin täysin ymmälläni, en edes tietäisi miten olla lakossa, Stapleton hämmästeli Sportsnetin haastattelussa.

Venäläissivusto Championnat oli uutisoinut, että Stapleton oli yhdessä kahden muun pelaajan kanssa mennyt lakkoon ruplan romahtaneen kurssin vuoksi. Väite ei pitänyt paikkaansa. Stapleton iski maalin heti seuraavassa pelissä, mutta viime keskiviikkona seurajohto ilmoitti kaupanneensa hänet Metallurg Magnitogorskiin.

- Koskaan ei tiedä. Minulla oli hyvä kausi menossa. Joukkueena meillä oli vaikeaa. Ehkä he yrittivät karsia kuluja.

- Olin shokissa, mutta tässä liigassa ei koskaan tiedä, mitä tapahtuu seuraavaksi.

Ruplan kurssi on iskenyt kovaa myös Stapletoniin. Hänen sopimuksensa arvo on laskenut noin 50 prosenttia.

- Joka aamu herätessä tuntuu siltä, että joku varastaa rahaa taskustasi. Mutta ei sitä voi hallita.

118 NHL-ottelua urallaan pelanneella Stapletonilla oli Sportsnetin mukaan tilaisuuksia palata Pohjois-Amerikkaan, mutta KHL:n taloudelliset hyödyt ajoivat edelle.

- Tänne tulee kovan kilpailun vuoksi, mutta en aio valehdella: kyllä tänne tullaan myös rahan vuoksi. Mutta kun tajuaa nyt, että tekee vain vähän enemmän kuin Sveitsissä tai muualla, niin alkaa harkita asioita uudestaan.

Stapleton pelasi Jokereissa kaudet 2006-07 ja 07-08. Jälkimmäisellä kaudella hän kirjautti 62 pistettä 55 ottelussa ja siirtyi Pohjois-Amerikkaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt