KHL pahassa pulassa – suomalaisten palkkoja myöhässä - KHL - Ilta-Sanomat

KHL pulassa – palkat myöhässä, seurat vaikeuksissa

KHL:n ensi kauden joukkuemäärää ei tiedä kukaan, kirjoittaa Urheilusanomien toimittaja Marko Lempinen.

21.5.2014 12:00

Kuinka monta joukkuetta pelaa KHL:ssä kaudella 2014–2015? Et ole ainoa, jolla meni sormi suuhun. Ei sitä kukaan muukaan tiedä – eivät edes itäisen kiekkoliigan johtajat.

Nyt eletään jo toukokuun loppupuolta, mutta useiden KHL-seurojen osallistuminen sarjaan ensi kaudella on edelleen epäselvää. Jääharjoitukset alkavat tavallisesti heinäkuun alussa, joten seuroilla on jo tulipalokiire saada asiansa kuntoon. Myös sarjaohjelman laatijoiden kesäsuunnitelmat ovat menossa uusiksi.

Tilanne on käsittämätön.

Ketään tuskin yllättää, että kyse on muutamien seurojen talousmurheista. KHL on Venäjän valtion ja presidentti Vladimir Putinin pr-tuote, eivätkä seurat varsinaisesti edes pyri tekemään taloudellisesti voittoa. Nyt ongelmia aiheuttavat helmikuisten Sotshin olympiakisojen miljardilaskut, jotka vaikuttavat myös aluehallintojen toimintaan.

  Kaikki KHL:ssä pelaavat suomalaiset eivät ole saaneet palkkojaan.

Aluehallinnot ovat monien KHL-seurojen päärahoittajia, eivätkä niiden rahat tahdo riittää enää jääkiekkoon. Aluehallintojen pyörittämistä seuroista ongelmissa ovat olleet ainakin Atlant, Admiral, Amur ja Jugra.

Fakta on, etteivät kaikki KHL:ssä pelaavat suomalaiset ole vieläkään saaneet päättyneen kauden palkkojaan. Seuroilla on maksuaikaa toukokuun loppuun, muuten niiden KHL-lisenssit ovat vaarassa.

Kaoottinen tilanne on ensimmäinen iso signaali siitä, ettei KHL selviydy loputtomiin nykymuodossaan. Mikään instanssi ei kestä tilannetta, jossa raha liikkuu lähinnä menosuuntaan. Oligarkkien kaasu- ja öljyrahat kyllä riittävät, mutta eivät he halua jokaista seuraa pyörittää.

Urheilusanomat 21/14

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?