Enni, Eine

KHL

KHL

Kari Jalosen kova puheenvuoro

Julkaistu:

KHL
Kari Jalonen antoi joulukuussa Urheilusanomien Joose Paloselle harvinaisen avoimen haastattelun raastavasta ja armottomasta työmaastaan, idän huippusarjasta KHL:stä.
Räntäsade täyttää Pietarin valtakadun Nevski Prospektin loskalla. Joulukuinen pimeys kirkastuu hetkessä, kun astuu Moskovan-aseman vieressä sijaitsevaan Radisson-hotelliin. Siistissä ja valoisassa aulassa seisoo tuttu pitkänhuiskea hahmo tuulipuvussa, jota koristaa KHL-seura Torpedon logo.

Torpedo Nizhni Novgorodin päävalmentaja Kari Jalonen ei tapaamishetkellämme tiedä, että hänen työnsä venäläisjoukkueen luotsina kestää enää kolme runkosarjan ottelua.

- Joku nauraakin, kun kerron, että mulla on viikon sopimus! Ei se sen pidempi ole, Jalonen hymähtää aavistamatta, miten nopeasti sanat muuttuvat todeksi.

- Mullahan on sopimus ensi vuodeksi. Jos kaikki menee hyvin, jatkan täällä. Sekin on fakta, ettei täällä kannata elellä missään pitkissä projekteissa. Sopimukset on tehty, mutta viikko kerrallaan mennään eteenpäin.

Se on pelin henki KHL:ssä. Juuri ennen joulua Jalosesta tulee kauden yhdestoista tehtävästään vapautettu päävalmentaja liigassa, joka oli syksyn ajan maailman kovin jääkiekkosarja pelilliseltä tasoltaan sekä rahavaroiltaan. Seurajohtajien kärsivällisyys ja urheilullinen ammattitaito eivät ole samaa luokkaa.

Suomalaiset tietävät KHL:stä lähinnä sarjassa pyörivän rahan. Tällä kaudella suomalaisvalmentajia on tullut ja mennyt, mutta harva lajipiireissäkään tuntee syvällisemmin heidän työnsä sisältöä, saati olosuhteita.

- Suomesta tulee yksittäisiä soittoja ja juttuja tehdään tilastojen valossa, mutta eiväthän ihmiset saa täältä sisältä tietoa siitä, millaista meidän työmme ihan oikeasti on,  Jalonen korostaa.

- Pystyisimmekö me tekemään tästä pikkuisen erilaisen jutun? Voisin jonkin verran avata tätä maailmaa”, hän lupaa, kun vaihdamme meluisan ravintolasalin ja Torpedon joukkueen jäsenille katetun gourmet-buffetin päävalmentajan hotellihuoneen rauhalliseen sohvanurkkaukseen.

Seuraavat kaksi tuntia Jalonen puhuu. Tappion hetkellä katoavista seurajohtajista, hurjista treenimääristä, raipalla johtamisesta, supertähdistä, pelitavoista, oudoista diagnooseista, luksuselämästä, venäläisestä ihmisestä, kevään huumasta, mustasta marraskuusta. Ja ennen muuta työn armottomuudesta sekä kaikkea ohjaavasta voittamisen pakosta.

Tammikuun toisena päivänä Venäjällä on hiljaista, koko maa on pysähtynyt joulun ja uudenvuoden viettoon. Nizhni Novgorodista soittavalla Kari Jalosella on nyt aikaa. Päävalmentajan tehtävistä syrjään siirretty oululainen on edelleen Torpedon palkkalistoilla ja odottaa kaikessa rauhassa, mitä kevät tuo tullessaan.

- Toimenkuva on muuttunut, mutta töissä ollaan. Tämä on KHL. Tilanne on nyt tällainen ja sillä sipuli, Jalonen tiivistää.

Useimmissa muissa jääkiekkomaissa väistyvän päävalmentajan kanssa sovitaan nopeasti raha-asiat ja toivotetaan hyvää jatkoa muualla, mutta ei välttämättä Venäjällä. Seurajohto kävi kiittelemässä Jalosen työtä koko joukkueen edessä päätöksen jälkeen, mutta ei halunnut hänen lähtevän mihinkään. Kykyjenetsintää Jalosen ei ole ainakaan vielä tarvinnut tehdä, joten hän aikoo käyttää valmentamisesta vapautuneen ajan hyödykseen.

- Löysin kielikoulupaikan, jonne menen omaehtoisesti. Venäjän opiskelu on ollut pitkään mielessä, mutta työ on ollut niin kovaa, ettei aikaa ja energiaa ole riittänyt. Olen ollut täällä kielikylvyssä puolitoista vuotta, mutta jos nyt pääsisi uudelle tasolle opiskelun kautta, Jalonen kertoo.

Kari Jalonen osaa voittaa. Entinen tähtisentteri on kaapannut viisi Suomen mestaruutta pelaajana, neljä päävalmentajana ja kolme kakkosvalmentajana. Viime kaudella Jalonen johti Torpedon kirkkaasti parhaaseen saavutukseensa sitten kultaisten neuvostovuosien, jolloin seuran kotikaupungin nimi oli vielä Gorki. KHL:n jättiseurojen tahdissa runkosarjassa sinnitellyt Torpedo meni pudotuspelien avauskierrokselta jatkoon ja taipui lopulta kovan taistelun jälkeen Moskovan Dinamolle, joka voitti mestaruuden.

KHL:ssä viime kevät on jo esihistoriaa. Jalosenkaan voittoisa CV ei auttanut, kun Torpedo putosi joulukuussa niukasti pudotuspeliviivan alapuolelle. Seurajohdosta löytyi hätäilijä, joka ei kestänyt enää tappiota maailmantähti Jevgeni Malkinin tahdittamalle Metallurg Magnitogorskille. Jalosen joukkue näytti kaukalossa hyvin valmennetulta ryhmältä, jolla oli kaikki mahdollisuudet edetä pudotuspeleihin, mutta sillä ei ollut kohtalokkaan illan jälkeen merkitystä.

- Omaa tai valmennustiimin (Kai Rautio, Sakari Lindfors, Anatoli Bogdanov) panosta ei tarvitse hävetä millään tavalla. Olemme työmme tehneet niin hyvin kuin olemme osanneet. Päätökset ovat heidän tekemiään, ei niitä kannata enempää kommentoida. Mutta kyllähän se kuvastaa yleiskuvaa, että puolet valmentajista lähtee kauden aikana, Jalonen sanoo.

Vaikka työ päättyi ennen aikojaan, Jalonen ei ole katunut lähtöä Venäjälle hetkeäkään. Puolitoista vuotta KHL:ssä toi mestarivalmentajallekin oppia, jota ei voi saada kuin idän huippuliigasta. Hän kehuu käytännön valmennustyötä monella tavalla antoisammaksi kuin Suomessa.

- Se tarina, jonka kerroin, pitää edelleen täysin paikkansa. En ole muuttanut ajatusmaailmaani ajasta täällä, Jalonen alleviivaa.

Palataan juttutuokioomme Pietarissa ja annetaan Jalosen kertoa.

Seurajohtajien armoilla


- Työhän on ihan mahtava. Mutta kun se ei ole pelkkää valmentamista. Tässä työssä on niin paljon kaikkia sivujuonteita, jotka pitää hyväksyä, sietää ja kestää.
Kaikki menee voittojen kautta. Meillä syksy meni ok, marraskuu oli musta. Silloin alkoi tulla paljon näitä sivujuonteita, joiden kanssa on osattava elää.
Esimerkiksi sitä ei Suomessa ymmärretä, että kun (Mika) Pyörälä saa potkut Amurista, niin ei ”Jortsu” (Hannu Jortikka) anna potkuja. Emme me valmentajat täällä anna potkuja, vaan seurajohto. Robert Nilsson sai meiltä potkut – tai yhteisymmärryksessä purettiin sopimus – sen jälkeen, kun hän oli saanut aivotärähdyksen. Ei mulla ole mitään tekemistä sen kanssa.
Jos puheenjohtaja sanoo, että Pyörälä saa potkut, niin hän saa potkut. Me emme voi siihen vaikuttaa. Suomessahan se on vähän toisin. Suomessa valmennetaan yhteisöllisesti seurajohdon ja urheilutoimenjohtajan kanssa.
NHL:ssäkin potkut antaa tai pelaajakaupat tekee seurajohto. Tietenkin minä annan ehdotuksia, että onko mahdollista saada tuota pelaajaa, mutta he tekevät lopullisen päätöksen.
Sieltä tulee päätöksiä, ja monesti se tuo vaikeuksia. Siellä ei välttämättä ole niin paljon jääkiekkotaitoa.

Voittamisen pakko


- Voittohan ohjaa täällä kaikkea. Sillä ei ole väliä, millä tavalla se tulee. Silloin kaikki tulevat onnittelemaan. Jos ei tule voittoa, niin ei näy ketään. Viime vuonna vähän ihmettelin, kun johtajia ei näy, jos ei tule voittoa. Aluksi se tuntui hirveän julmalta, mutta nyt kun sen tietää, ei siinä mitään. Voittoja voisi aina olla muutama enemmän. Se tietää sitä, että työskentely on vähän rauhallisempaa.
Jos voittoja ei tule, pikkuisen aletaan kyräillä. Miksei voiteta? Mikä joukkuetta vaivaa? Näihin seurajohdolta tuleviin kysymyksiin joutuu aika paljon vastailemaan.
Myös pelaajille tulee pelko siitä, joutuuko kauppatavaraksi. Täällä voidaan laittaa pelaaja siirtolistalle, on siis kaikki samat mahdollisuudet kuin NHL:ssäkin. Jotkut pelaajat hermostuvat siitä.

Armoton työ


- Täällä puhutaan työstä ja arvostetaan sitä. Rahasta ei puhuta ollenkaan. Emme keskustele ikinä rahasta. Sekin on hyvä asia ymmärtää.
Kun olin SM-liigassa ja katsoin KHL:ää, näin rahan. Nyt kun olen täällä, niin ei yksinkertaisesti ole aikaa ajatella rahaa. Pitää laittaa kaikki energia työntekoon. Ihan kaikki. Muuten ei täällä pysy hengissä. Kilpailu on niin kovaa.
Tässä marinoituu ja oppii paljon, kun pelitahti on niin saakelin kova. Koko ajan on reagoitava tilanteisiin, löydettävä kokemuspankista joku idea. Aikaa ei ole. On osattava nukkua monessa paikassa, että saa välillä kerättyä voimia. Jos ei ehdi kotiin, niin sitten nukutaan hallilla.
Me olemme kaikki kovilla täällä joka ilta, kaikki pelaajat ja valmentajat. Täältä ei saa mitään ilmaiseksi. Kaikki on ansaittava raa’alla työllä.
Tämä on niin kova sarja, että jos hukkaa itseluottamuksensa, ei pysty pelaamaan täällä. Meillä oli viime kaudella luottopelaaja, joka pelasi isoja minuutteja, 1–2-kenttää ja erikoistilanteita. Kova urheilija, harjoittelija, taistelija, ei mitään ongelmia. Tänä vuonna hän hukkasi itsensä niin totaalisesti, ettei häntä enää pystynyt peluuttamaan. Uskoin häneen, hän oli meille hyvä pelaaja, ja otimme valmennustiimin kanssa kauhean haasteen, että yritetään auttaa. Kokeilimme kaikki keinot, mutta kun ei, jätkä on ihan pihalla. Ei uskalla pelata. Nyt häntä yritetään kaupata toiseen joukkueeseen. Kyllä pelaaja sen tuntee nahoissaan.
On aivan hirveän tärkeää, että osaa keskittyä olennaisiin asioihin. Vaikka ympärillä olisi minkä näköistä häsmäkkää, pitää keskittyä omaan työhön. Onneksi mulla on semmoinen kyky. Näen sen valmentajan yhtenä lahjakkuutena.
En henkisesti elä lainkaan niin, että mulla on pitkä sopimus. Viikossa on 2–3 peliä, niistä pitää pystyä raapimaan voittoja. Kun sen tietää, on paljon helpompaa suhtautua asioihin.

Oligarkit ja tasoerot


- Täällä on eritasoisia seuroja, toisilla on varaa enemmän ja toisilla vähemmän. Esimerkiksi kesän markkinoilta emme saaneet tiettyjä pelaajia, jotka olisimme halunneet. Meidän seurajohtomme yritti taistella omilla rahoillaan, mutta se ei riittänyt, ja jouduimme vähän toisille markkinoille. Sillä lailla tämä on kylmä maailma.
Meillä oli runko pitkälle kasassa viime kauden jälkeen, ja halusimme ottaa siihen pelaajat, jotka vahvistavat meitä. Emme ihan onnistuneet siinä. Välttämättä hankinnat eivät ole olleet miehiä, jotka ovat meitä auttaneet.
Se näkyy tuloksissa. Isossa kuvassa kaikki lähtee aina joukkueen rakentamisesta. Siinä täytyy onnistua.
Jos valmentaa jättiseuroissa, niin sitten puhutaan Gagarin Cupista. Jos ajatellaan Torpedoa, pitää olla realisti. Me kuulumme keskikastiin, tavoitteenamme on pudotuspelipaikka.
NHL on rakennettu niin, että isoja eroja ei ole. Täällä ei ole palkkakattoa, rahalle annetaan valta. Se pitää ymmärtää.

Taktiikka taiteilijoille


- Tällä kaudella sarja on ollut paljon, paljon parempi kuin edelliskaudella. On paljon paremmin rakennettuja joukkueita. Taktiikat ovat tulleet porukoihin ihan silmiinpistävästi.
Jos ajattelen Torpedon kannalta, me olemme menettäneet kilpailuedun. Tai ei nyt kokonaan, olemmehan kuitenkin taktiikassa pikkuisen edellä niitä muita. Viime vuonna otimme sillä edulla aika paljon voittoja.
Nyt täällä ei saa helpolla mitään. Ei sitä tärkeintä juttua, voittoa.
Kyllä pelaajat ihan rehellisesti sanovatkin, ettei heillä ole ollut pelitapaa. Mahtavasti he ovat tarttuneet taktisiin juttuihin, kun olemme tuoneet niitä. Nopeasti he hoksaavat ja korjaavat, kun asioita näytetään. Varsinkin kun se alkoi viime vuonna tuottaa tulosta.
Venäläinen pelaaja on taiteilija – se vähän siveltelee. Ja me suomalaiset olemme tällaisia matemaatikkoja. Taiteilijalle pitää kumminkin antaa tilansa, ettei ihan joka asiaan puutu. Että antaa niiden pelata, koska se niiden vahvuus on. Nehän ovat helvetin hyviä pelaajia.
Annoin sen taiteilijan olla siellä rajoilla, annoin niiden sivellellä vähän. En mennyt joka asiaan sanomaan, että ei. Siinä tapauksessa hukkuu kaikki se vahvuus. Tietenkin välillä pitää muistuttaa, kun taiteilija ei meinaa muistaa, että ne muutamat sovitut asiat pitäisi tehdä ihan joka kerta näin.
Esimerkiksi Jukka Jalosella on nyt ihan fantastinen haaste. SKA:lla on niin taitava joukkue, he osaavat pelata. Kun Jukka saa tehtyä taktiikan sinne sisään, he voivat pelata mestaruudesta.

Valmentajan auktoriteetti


- Valmentajaa arvostetaan ja kuunnellaan. Toki johtajuus pitää itse näyttää. Sitähän täällä halutaan, että johtajuus, kuri ja järjestys tulevat päävalmentajasta ja sen tekemisistä. Suomessa ollaan jo aika pitkällä tiimityöskentelyssä, mutta täällä johtaminen on päävalmentajakeskeistä.
Raipalla täällä aika paljon toimitaan. Ja pelaajat lukevat sitä koodia. He ovat tottuneet siihen raippaan. Olen katsonut juniorijoukkueiden harjoituksia ja kuunnellut valmentajia. Ihan kaikkea en ymmärrä, mutta kyllä siellä aikamoista raippaa tulee. Pelaajat ovat tottuneet siihen.
Langat pitää olla päävalmentajan käsissä. Ei täällä kannata mennä kyselemään pelaajilta oikeastaan mitään. He eivät ole tottuneet siihen. Tämä on niiden ammatti, valmentaja sanoo näin ja he tekevät niin. Ei täällä kukaan kysele mitään.
Venäläinen pelaaja on tottunut siihen, että näytetään kauheasti sen virheitä. Itse ajattelen, että korjataan pelivirheet ja saadaan sillä tavalla joukkue samalle sivulle. Näytämme, että tee mieluummin näin. Mutta kyllä täällä pitää raippaakin sopivassa määrin antaa.
Omalla valmentajapersoonallahan on kuitenkin mentävä, ei kannata alkaa muuntautua miksikään. Ei tänne kokemattomia valmentajia edes päästetä, ja hyvä niin. Jos ei ole omaa juttua, eihän tänne voi edes lähteä.
Minun mielestäni Kari Heikkilä on ollut meidän Jari Kurrimme täällä, raivannut meille tilaa omilla hyvillä suorituksillaan, ahkeruudellaan ja suomalaisuudellaan. Sen jälkeen me muut olemme päässeet mukaan, ja paljon on myös apureita ja maalivahtivalmentajia. Sitä, että me suomalaiset olemme rehellisiä ja ahkeria ihmisiä, arvostetaan Venäjällä.

Ammattimainen asenne


- Venäläinen pelaaja ei valita mistään. Jos matkustamisessa tulee ongelmia tai joku asia ei mene putkeen, eivät he ala kitistä ja valittaa.
Olimme menossa pelaamaan Slovania vastaan, kun ilmoitettiin, että Bratislavan kenttä on suljettu. Odotimme kolme ja puoli tuntia omalla pienellä lentokentällämme. Sitten koneeseen, kolmen ja puolen tunnin lento, mutta Bratislavassa oli semmoinen sumu, ettei voinut laskeutua. Lensimme Tshekin puolelle Ostravaan nukkumaan. Aamulla herätys, sumu jatkui, joten pelipäivänä kolme tuntua bussilla Ostravasta Bratislavaan. Kukaan ei valita mistään. Pelaajat vain keskittyvät työhönsä. Voitimme ottelun.
Kun kiekko tipahtaa, venäläinen on valmiina pelaamaan. Ei ole mitään tekosyitä. Se on ollut täällä ihan mahtavaa. Pelaajat ovat niin koviksi ammattilaisiksi keitettyjä, että eivät anna muiden asioiden häiritä ollenkaan.
Ne, jotka eivät mahdu kokoonpanoon, tekevät helvetin hyvin töitä. Eivät he tule kysymään huoneeseeni, että hei, milloin pääsen pelaamaan. He tietävät, ettei sinne tulla kyselemään. Niiden on tehtävä töitä laadukkaasti, ja sitten kun he saavat mahdollisuuden, on pelattava perkeleen hyvin.
Meillä on viime vuodelta hyvä esimerkki. Meillä oli kolmas maalivahti, kokenut kaveri, jolla oli yhden suunnan sopimus. Syksyllä olisimme halunneet lähettää hänet farmiin, jossa hän olisi saanut saman palkan ja peliaikaa, mutta hänellä oli oikeus kieltäytyä. Hän oli koko kauden pelaamatta, mutta harjoitteli aivan kaikki pelissä! Yritti joka kiekkoon, kun treeneissä tuli vuoro mennä maaliin. Kyllä me sitä ihmettelimme, että miten se on mahdollista. Mutta se hoiti hommansa!

Harjoittelukulttuuri


- Kun tulimme tänne, niin meidän oli lisättävä harjoittelumäärää. Se määrä, mikä IFK:ssa ja Kärpissä harjoiteltiin, ei riitä mihinkään täällä. Kaikki olisivat varmaan ajatelleet, että ei hetkinen. Täällähän ei ole viikonloppuja. Täällä pelaajayhdistys ei määrää, että viikonloppuina ei saa harjoitella. Saa harjoitella ihan minä päivänä vaan!
Oli meillä tuossakin 22 päivää, ettei ollut yhtään vapaapäivää. En voisi kuvitellakaan samaa Suomessa.
Valmistautumisjaksoon panostetaan hirveästi. Kun 10. heinäkuuta aloitettiin, sitten ei ole enää lomaa. Sitten tehdään töitä! Olin ihan shokissa, kun kuulin sen Suomen päätöksen, ettei elokuussa saa enää viikonloppuisin harjoitella. Sehän on katastrofi.
Venäläinen harjoittelukulttuuri on perinne, joka näkyy. Pelaajat ovat hyviä harjoittelemaan. He omaksuvat treenit älyttömän hyvin. Kun täällä mennään vauhdilla, niin sitten jumalauta mennään. Ei täällä kukaan uinu treeneissä. Kun panet näille luistelutreeniä, niin nehän menevät miljoonaa!
Venäläinen pelaaja on tosi vahva jässikkä. Minulla on sellainen käsitys, että ne luistelevat niin paljon, enemmän kuin suomalaiset lapset, että jalkojen voimat tulevat sieltä.

KHL:n kehitys


- KHL ottaa koko ajan pieniä askelia parempaan suuntaan. Venäjän superliigan aikaanhan palkkaa voitiin maksaa käsittääkseni ihan muovipussissa. Nyt KHL:n aikana kaikki maksetaan normaalisti venäläiseen pankkiin, venäläisenä rahana. KHL muuttaa tätä luotettavampaan, turvallisempaan ja järjestelmällisempään suuntaan.
KHL on käyttänyt NHL:n työsulun mielestäni hyvin. Kas kummaa, ketkä tulivat ensimmäisinä pelaamaan tänne. Supertähdet. Uskon, että se on iso päätös sieltä tosi ylhäältä. Datsjukit, Malkinit, Kovaltshukit, kaikki isot tähdet tulivat heti.
Torpedon historia on perinteikäs, koska Gorkin Torpedo oli yksi niistä Neuvostoliiton vallan ajan kymmenestä suuresta joukkueesta. Viime vuonnahan me saimme seuran nykyajan menestyneimmän kauden, mentiin pudotuspeleihin, mentiin jatkoon ensimmäisellä kierroksella ja pantiin Moskovan Dinamoakin vastaan oikein kunnolla hanttiin.
Menestys oli täkäläisille tärkeää, koska kaupunki suunnittelee 15000 katsojan hallin rakentamista. Mulle sanottiin, että toivottavasti kaikki menisi hyvin, niin se potkaisisi liikkeelle jäähallihanketta. Tämän kauden alussa kuvernööri ja seuran presidentti sitten lupasivat faneille, että halli tulee.
Nizhni Novgorod on iso urheilukaupunki. Meillä joka peli on loppuunmyyty (5600 katsojaa). Kiekko on hirveän tärkeä siinä kaupungissa. Minut tunnistetaan joka paikassa.

Ammatin varjopuoli


- Pelaajien kanssa on hyvä toimia, heitä on hieno valmentaa. Sitten on tämä toinen puoli, joka pitää ymmärtää. Valmentajia vaihtuu joka kausi noin 15. Se on KHL. Kun panee nimen sopimuspaperiin, on hyvä tietää, mitä siinä tulee mukana.
Se toinen puoli on olemassa koko ajan. Jos seurajohto pyytää keskustelemaan, antamaan näkemyksiä ja toimintasuunnitelmia, niin sitten menen sinne. Muuten elän sen joukkueen kanssa.
Ainut, jonka kanssa olen päivittäisessä tekemisessä, on urheilutoimenjohtaja. Muiden kanssa puhun vasta, kun pyydetään. Meillä kaikista ylin ja arvostetuin on läänin kuvernööri. Sitten on seuran presidentti, joka on tällä kaudella Nizhni Novgorodin kaupunginjohtaja. Aina joku on johtaja. Näinhän se menee täällä.
Olen kaksi kertaa käynyt tämän uuden presidentin luona kuuntelemassa hänen näkemyksiään. Joukkueen asioista on keskusteltu, mutta eivät he mitään toimintaohjeita ole alkaneet antaa. Sen olen kuullut, että monessa muussa organisaatiossa sitäkin tehdään.
Enkä mä itse asiassa sellaista ala kuunnella. Ei kukaan täällä puutu mun valmennustekemisiin. Ei missään nimessä, en mä anna sellaista tapahtua. Mä tiedän tasan tarkkaan, missä mennään.

Torpedo Nizhni Novgorod vapautti Kari Jalosen tehtävästään 22.12.2012. Juttu julkaistiin 8.1.2013 Veikkaajassa, Urheilusanomien edeltäjässä.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Näitä luetaan!
  1. 1

   Näin Haaviston ja Niinistön ennennäkemätön vääntö eteni sanasta sanaan: ”Täydellisen tahallinen väärennös. Älä hyvä Pekka väärentele puheitani”

  2. 2

   Kolme kuukautta lentokentällä asunut 8-henkinen perhe pääsi vihdoin lähtemään

  3. 3

   Tätä et taatusti tiennyt kaupan paperipusseista – vinkki, joka saa sinut muuttamaan tapasi

  4. 4

   Sami ällistyi saatuaan vakuutusyhtiöltä korvauksen emätinsairauden hoidosta: ”Olihan tämä aika iso uutinen”

  5. 5

   Kikka, jolla Vivi elvytti rohtuneet huulensa, kun mikään huulirasva ei enää auttanut – aikaa meni kaksi sekuntia

  6. 6

   Päätös pitkälle riidalle: Kari Väänänen erosi Rovaniemen Teatterin johtajan tehtävistä

  7. 7

   Tosi tv-tähti laihtui vankilassa yli 45 kiloa: karu arki telkien takana – ”Ei syö ja välttelee muita vankeja”

  8. 8

   Mies anasti matkustajia täynnä olleen bussin keskellä päivää Itäkeskuksessa – lähti ajamaan bussin omaa reittiä

  9. 9

   IS-raati ruoti illan vaalitentin: ”Hurmaavan huimaa charmia, kunhan ei muuta naapuriin”

  10. 10

   Työpaikkasuhteen seurauksena syntynyt Mirva etsii isäänsä tv-ruudussa – juontajan epäilykset heräsivät, kun miestä ei millään löydy

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Työpaikkasuhteen seurauksena syntynyt Mirva etsii isäänsä tv-ruudussa – juontajan epäilykset heräsivät, kun miestä ei millään löydy

  2. 2

   Erityisen intiimi ja harvinainen sairaus koettelee Mikaa, 40: Vaikeuttaa seksielämää ja aiheuttaa häpeää

  3. 3

   Bill Gatesin 21-vuotias tytär elää hillitöntä luksuselämää – isä ei jätä tyttärelleen miljardiperintöä: ”En aio haudata lapsiani rahaan”

  4. 4

   Turkulainen Petteri kuvasi huoltomiehen hulvattoman asennusmokan – some ratkesi nauruun: ”Urakkahomma varmaan painanut päälle”

  5. 5

   Syyttäjä: Madsen kidutti Kim Wallin kuoliaaksi sukellusveneessä

  6. 6

   Seurakunta remontoi Teemu Laajasalon tulevaa virka-asuntoa 100 000 eurolla

  7. 7

   Alaskan rannikolla erittäin voimakas maanjäristys: ”Vaarallinen tsunami on mahdollinen tai jo tapahtumassa”

  8. 8

   Nokkela autoilija voi säästää yhden katsastuskerran – uusi laki voimaan pian

  9. 9

   Tätä et taatusti tiennyt kaupan paperipusseista – vinkki, joka saa sinut muuttamaan tapasi

  10. 10

   Miksi Jesse Puljujärvi pitää kieltään suunsa ulkopuolella pelatessaan? Suomalaisen selitys aiheutti naurunremakan

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Perheenisä Matti tienaa yli 100 000 € vuodessa, mutta rahat eivät meinaa riittää elämiseen – paljastaa nyt, mihin kovatuloisen rahat menevät

  2. 2

   Radiojuontajaa odotti pankkiautomaatilla muhkea yllätys – edellisen asiakkaan kuitti löi ällikällä

  3. 3

   Kun Teemu syntyi, isä otti hatkat: sai selityksen 18 vuoden jälkeen Kadonneen jäljillä -sarjassa – Näin kävi, kun kamerat sammuivat

  4. 4

   Näin näännytetty 17-vuotias pakeni ikkunan kautta vanhempiensa kidutusta ja pelasti 12 sisarustaan – keksi kännykän hätäkikan, poliisi ylistää

  5. 5

   Puoliso joutui potkaisemaan alaikäistä tyttöä nuollutta viiden lapsen isää

  6. 6

   Näin Jari Sillanpää kertoi poliisille huumeiden käytöstä – lue kuulustelu sanasta sanaan: ”Nautin polttamalla amfetamiinia”

  7. 7

   Ylen juontaja haki asuntolainaa Nordeasta, virkailija kehotti palaamaan kotimaahan – näin vastaa pankki

  8. 8

   Nelihenkinen perhe löytyi kuolleena Ruotsissa – vanhempien allekirjoittama kirje paljasti järkyttävän motiivin

  9. 9

   Turkulainen Petteri kuvasi huoltomiehen hulvattoman asennusmokan – some ratkesi nauruun: ”Urakkahomma varmaan painanut päälle”

  10. 10

   Isän karmiva aavistus osui oikeaan: Päätti toimia vastoin poliisin ohjeita ja löysi poikansa viime hetkellä

  11. Näytä lisää
  Näitä luetaan!
  1. 1

   Näin Haaviston ja Niinistön ennennäkemätön vääntö eteni sanasta sanaan: ”Täydellisen tahallinen väärennös. Älä hyvä Pekka väärentele puheitani”

  2. 2

   Kolme kuukautta lentokentällä asunut 8-henkinen perhe pääsi vihdoin lähtemään

  3. 3

   Tätä et taatusti tiennyt kaupan paperipusseista – vinkki, joka saa sinut muuttamaan tapasi

  4. 4

   Sami ällistyi saatuaan vakuutusyhtiöltä korvauksen emätinsairauden hoidosta: ”Olihan tämä aika iso uutinen”

  5. 5

   Kikka, jolla Vivi elvytti rohtuneet huulensa, kun mikään huulirasva ei enää auttanut – aikaa meni kaksi sekuntia

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Työpaikkasuhteen seurauksena syntynyt Mirva etsii isäänsä tv-ruudussa – juontajan epäilykset heräsivät, kun miestä ei millään löydy

  2. 2

   Erityisen intiimi ja harvinainen sairaus koettelee Mikaa, 40: Vaikeuttaa seksielämää ja aiheuttaa häpeää

  3. 3

   Bill Gatesin 21-vuotias tytär elää hillitöntä luksuselämää – isä ei jätä tyttärelleen miljardiperintöä: ”En aio haudata lapsiani rahaan”

  4. 4

   Turkulainen Petteri kuvasi huoltomiehen hulvattoman asennusmokan – some ratkesi nauruun: ”Urakkahomma varmaan painanut päälle”

  5. 5

   Syyttäjä: Madsen kidutti Kim Wallin kuoliaaksi sukellusveneessä

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Perheenisä Matti tienaa yli 100 000 € vuodessa, mutta rahat eivät meinaa riittää elämiseen – paljastaa nyt, mihin kovatuloisen rahat menevät

  2. 2

   Radiojuontajaa odotti pankkiautomaatilla muhkea yllätys – edellisen asiakkaan kuitti löi ällikällä

  3. 3

   Kun Teemu syntyi, isä otti hatkat: sai selityksen 18 vuoden jälkeen Kadonneen jäljillä -sarjassa – Näin kävi, kun kamerat sammuivat

  4. 4

   Näin näännytetty 17-vuotias pakeni ikkunan kautta vanhempiensa kidutusta ja pelasti 12 sisarustaan – keksi kännykän hätäkikan, poliisi ylistää

  5. 5

   Puoliso joutui potkaisemaan alaikäistä tyttöä nuollutta viiden lapsen isää

  6. Näytä lisää