MAINOS


Tämän osion kaikki artikkelit ovat Veikkaus Oy:n mainosaineistoa. Voittotarinat perustuvat aitoihin voittajahaastatteluihin.
MAINOS Veikkaus

Tällainen on täydellinen Suomi 100 vuotta -kakku – poimi herkullinen resepti

Julkaistu:

Mustikkaa vai mansikkaa, suklaata vai vaniljaa? Veikkaus halusi kartoittaa, millaisella juhlakakulla tulisi suomalaisten mielestä juhlia itsenäistä isänmaatamme. Nyt sellainen on leivottu.

Kysyimme suomalaisilta satavuotiaan Suomen juhlakakun reseptiä. Saimme paljon vastauksia, ja nyt on muun muassa mustikkaa ja lakkaa sisältävä, upea sinivalkoinen juhlakakku katettu pöytään. Kiitos kaikille äänestykseen osallistuneille!

Psst. Veikkauksen Synttärit-pelissä merkkipäivä (ja tilipäivä) voi osua omalle kohdalle vaikka 365 kertaa vuodessa!

Suomi 100 -kakku

Mustikka-lakkakakku
n. 15 palaa
40 min + kypsennys 40 min + keittäminen 15 min

Pohja

4 munaa
2 ½ dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 dl (200 g) pakastemustikoita
2 rkl perunajauhoja
50 g voita sulatettuna

Täyte

2 dl vispikermaa
200 g maitorahkaa
½ dl sokeria
2 dl lakkahilloa

Kostutus

2 dl maitoa
2 tl vaniljasokeria

Kuorrutus

3 dl vispikermaa
2 rkl sokeria

Mustikkasiirappi

3 dl (200 g) pakastemustikoita
1 ½ dl sokeria
2 rkl vettä

Lisäksi

-voita ja vehnäjauhoja kakkuvuokaan
-pensasmustikoita koristeluun

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (halkaisija 23 cm).

2. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin omassa kulhossa ja perunajauhot mustikoihin toisessa kulhossa.

3. Lisää munasokerivaahtoon varovasti käännellen kuivat aineet, voisula ja mustikka-perunajauhoseos. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunissa noin 40 minuuttia, tai kunnes kakkupohja on puutikulla kokeiltaessa kypsä. Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista.

4. Mittaa kaikki mustikkasiirapin ainekset pieneen kattilaan ja keitä keskilämmöllä noin 15 minuuttia. Siivilöi ja anna jäähtyä.

5. Vaahdota kerma täytettä varten. Sekoita joukkoon rahka ja sokeri. Mausta kostutusmaito vaniljasokerilla.

6. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta alin kerros vaniljamaidolla ja levitä sille puolet lakkahillosta ja kermarahkasta. Tee toinen kerros samalla tavalla ja laita viimeinen kakkulevy kanneksi. Kostuta myös kansilevy.

7. Vaahdota kerma kuorrutusta varten ja mausta sokerilla vaahdottamisen loppuvaiheessa. Levitä kermavaahto kakun päälle ja reunoille. Koristele halutessasi pensasmustikoilla. Tarjoa kakun kanssa mustikkasiirappia.

Vinkki: Leivo ja täytä kakkupohja sekä keitä mustikkasiirappi jo tarjoamista edeltävänä päivänä.

Synttärit-peli

  • Synttärit-peliä pelataan valitsemalla päivä, kuukausi, vuosi ja kirjain. Peliä pelataan aidoilla kalenterikuukausilla.
  • Panos voi olla 50 senttiä, 1 euron tai 2 euroa.
  • Suurin mahdollinen yksittäinen voittosumma on 300 000 euroa.
  • Arvonta suoritetaan joka päivä. Peliaika päättyy päivittäin klo 19.45 ja tulokset julkistetaan klo 20 sekä Veikkaus.fi:ssä että teksti-tv:ssä.
  • Tutustu Synttärit-peliin täällä.
MAINOS Veikkaus
Lue myös:

MAINOS