MAINOS


Tämän osion kaikki artikkelit ovat Veikkaus Oy:n mainosaineistoa. Voittotarinat perustuvat aitoihin voittajahaastatteluihin.
MAINOS Veikkaus

Näin suomalaiset käyttäisivät voittopotin, jos se osuisi kohdalle

Julkaistu:

Linna Ranskasta viikonlopuksi vai urheiluauto omaksi? Lue, miten suomalaiset käyttäisivät muhkean voittosumman.
Veikkauksen Keno kysyi taannoin, miten suomalaiset käyttäisivät voittorahat suuren potin osuessa kohdalle. Tulokset saattavat yllättää!

Suomalaisetko muka vaatimattomia? Testitulos kertoo aivan muuta: suomalaisista yli puolet ostaisi hulppean urheiluauton, jos Kenon voittopotti osuisi omalle kohdalle. Hieman yllättäen myös ranskalaisen linnan vuokraus kiinnostaisi suurta osaa vastaajista.

Ilta-Sanomien sivuilla julkaistuun kyselyyn kertyi parin viikon aikana yli 2 000 vastausta. Kysymyspatteristossa oli useita vastausvaihtoehtoja perinteisimmistä sijoituksista astetta rohkeampiin törsäystyyleihin. Kattavaan kyselyyn myös vastattiin laajalla säteellä Ahvenanmaalta aina pohjoisimpaan Lappiin saakka.

Tuloksista käy konkreettisesti ilmi, että turvallisten vastausvaihtoehtojen rinnalle suomalaisilta löytyy myös uskallusta!

Ilmeisesti kotimaassa riittää metsää riittämiin, sillä matkustuskohteita kysellessä Karibian loistoristeily vei voiton reippaasta patikointireissusta. Kaupunkilomallekin riittäisi jonkin verran menijöitä, kun taasen avaruusmatkailu kiinnosti vain murto-osaa (5%) kaikista vastanneista.

Mutta entäs jos saisi hullutella?

Törsätä oikein luvan kanssa johonkin, jopa vähän älyttömään? Noh, kyllähän moinen meiltä suomalaisilta onnistuisi. Eikä silloin tarkoitettaisi mitään tylsää maailmanympäripurjehdusta (24 prosenttia vastanneista), spektaakkelimaisten juhlien järjestämistä (19%) tai edes Las Vegasin uhkapelejä (13%).

Ei, ei, ei. Peräti 45 prosenttia kyselyyn vastaajista vuokraisi mieluummin rahoilla ranskalaisen linnan – olkoonkin, että vain viikonloppukäyttöön. Mon Dieu!

Mitä taas hemmotteluun tulee, miehet ja naiset olivat kyselyn perusteella aavistuksen eri linjoilla. Miehistä selvä enemmistö (52 prosenttia vastanneista) kiskaisisi uikkarit jalkaan ja painelisi kylpylälomalle, naisista vain 39 prosenttia seuraisi perässä.

Paremmat puoliskot taasen törsäisivät mieluusti "vaatteisiin, hajuvesiin ja muihin hömpötyksiin" (30%), kun miehistä moiseen ryhtyisi vain noin joka kymmenes.


Suomalaiset ovat moottoriurheilukansaa

Se sentään näyttäisi pitävän paikkansa, että suomalaiset ovat moottoriurheilukansaa. Erityisesti nelipyöräisillä päristely näyttäisi miellyttävän, sillä murskaavasti 62 prosenttia kyselyyn vastanneista sijoittaisi ajoneuvosta kysyttäessä ”sairaan siistiin” urheiluautoon. Kauas taakse jäivät moottoripyörät, moottoriveneet ja tuliterät kilpapyörät.

Vielä ylivoimaisempi äänisaalis osui kysymykseen, jossa tiedusteltiin sijoituskohteita. Arvopapereiden ja osakkeiden sijaan selvästi valtaosa (67 prosenttia kaikista vastaajista) pelaisi varman päälle eli ostaisi asunnon.

Huomionarvoista kuitenkin on, että tässä kysymyksessä oli jonkin verran eroa miesten ja naisten vastausten välillä: naisista peräti 72 prosenttia taipuisi asunnon ostoon (miehistä ”vain” 59 prosenttia), kun taas joka neljäs kaksilahkeinen suuntaisi itse osakemarkkinoille. Naisista näin tekisi vain joka kymmenes.

Kell' onni on, se onnen kätkeköön


Kysyttäessä, miten Keno-voittaja kehittäisi itseään, lähes puolet palkkaisi itselleen armottoman personal trainerin. Kolmasosa olisi käyttänyt rahat valmennuskurssiin tai maksulliseen koulutukseen.

Jotkin asiat eivät näytä ikinä muuttuvan näillä leveysasteilla. Korpikansan on mielletty pitävän huolen omista asioistaan, ja täsmälleen näin toimittaisiin myös silloin, mikäli pankkitilille kilahtaisi yllättävästi ylimääräistä palkintorahaa.

Lähes puolet eli 46 prosenttia kaikista vastaajista pitäisi mahdollisen voittopotin vain oman perheen sisäpiiritietona. Kolmasosa uskaltautuisi hiiskumaan siitä muille sukulaisille, mutta ainoastaan kolme (3) prosenttia revittelisi moisesta ilouutisesta päivityksen sosiaaliseen mediaan.

Ja näinhän se on meillä perinteisesti tupannut mennä: kell' onni on, se onnen kätkeköön.

Katso videolta, miten panoksen valinta vaikuttaa lopputulokseen!

Kiinnostaako Keno?

  • Kenossa on kolme arvontaa päivittäin, klo 14.45, klo 20.45 ja klo 22.45.
  • Kenossa valitaan riviin 2–10 numeroa ja riville panos 0.50–10 € väliltä.
  • KunkkuKertoimet on Kenon lisäpeli, jonka voi liittää riviin maksamalla panoksen suuruisen lisämaksun. KunkkuKertoimilla voittosumma voi olla yli kaksinkertainen KunkkuNumeron osuessa riviin.
  • Lisätietoa numeroiden määrän, panoksen ja KunkkuKertoimien vaikutuksesta voittosummiin osoitteessa Veikkaus.fi/Keno.
MAINOS Veikkaus
Lue myös:

MAINOS