Suorassa tv-lähetyksessä nähtiin hurja riita – Janne Andersson pillastui studiovieraan kysymyksestä

Ruotsin jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Janne Andersson ja Viaplayn studioasiantuntija Bojan Djordjic riitelivät suorassa lähetyksessä minuuttikaupalla.

Janne Anderssonin raivokas tv-haastattelu aiheutti Ruotsissa ison kohun.

Ruotsin jalkapallomaajoukkueen päävalmentajan Janne Anderssonin poikkeuksellinen purkaus suorassa tv-lähetyksessä on nostattanut jättikohun Ruotsissa.

Ruotsi voitti maanantai-illan ottelussaan Azerbaidzhanin kotikentällään Tukholmassa 5–0. Avausottelunsa se hävisi samalla stadionilla Belgialle lukemin 0–3.

Voiton jälkeen Andersson marssi vierailulle Viaplayn tv-studioon. Voitosta huolimatta lähetyksen tunnelma tiivistyi hetkessä äärimmäisen kireäksi.

Ruotsin entinen maajoukkuepelaaja Bojan Djordjic kysyi Anderssonilta, miksi tämä peluutti hyökkääjä Jesper Karlssonia kahden ottelun karsintarupeaman aikana vain muutaman minuutin Azerbaidzhan-ottelun loppuvaiheessa.

Andersson ei arvostanut kriittistä kysymystä 5–0-voiton jälkimainingeissa. Pian studiossa oli käynnissä täysi riita.

– Jesperillä menee hienosti. Voimme keskustella pelaajavalinnoista vaikka koko hiton illan. Kenet pitäisi sen sijaan heittää sivuun? Minä saan valita pelaajat. Anteeksi vain, mutta maajoukkueen valmentajana voi tehdä mitä hittoa haluaa. En kestä tätä nalkutusta, Andersson puhisi Expressenin mukaan.

Djordjic ihmetteli kuinka henkilökohtaisesti Andersson otti kysymyksen, mutta päävalmentaja jatkoi purkaustaan.

– Hitto sentään, voitamme 5–0 ja siinä sinä seisot ja valitat. Hänet otettiin kentälle ja hän teki maalin, sehän on mainiota.

Karlsson iski Ruotsin neljännen maalin ottelun 88:nnella minuutilla.

Riidan kiistanalaisemmalla hetkellä Andersson tivasi serbialaissyntyiseltä Djordjicilta, kenen puolella hän on. Djordjic oli huomauttanut Anderssonin edustavan kaikkia kymmentä miljoonaa ruotsalaista.

– Keitä sinä sitten edustat? Andersson tiedusteli ja pyöritteli silmiään Djordjicin vastatessa, että Ruotsia.

Ruotsissa monet ovat syyttäneet Anderssonin kommenttia rasistiseksi. Valmentaja kiisti ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa, että olisi tarkoittaneensa puheillaan mitään rasistista

Raivokas kiistely jatkui lähes kolme minuuttia muun studioväen seisoessa vieressä äärimmäisen kiusaantuneissa tunnelmissa. Studioisäntä Niklas Jihde yritti parhaansa keskeyttääkseen riitelyn, mutta heikolla menestyksellä.

Lopulta Jihde pääsi esittämään väliin oman kysymyksensä, mutta siinä vaiheessa Andersson oli jo saanut tarpeekseen.

– Jos tulen studioon 0–3-tappion jälkeen, ymmärrän kyllä, silloin minun pitää puolustautua. Mutta kun voitimme 5–0, onko tilanne sama? Teitä on neljä. Ja te kaikki haastatte minua kysymyksillänne. Hitto vie, miten hirveää. Kiitos tästä päivästä, nähdään joskus toiste, Andersson sanoi ja marssi pois paikalta.

Voit katsoa videon tilanteesta tästä linkistä.

Djordjic on vaatinut Aftonbladetin mukaan Anderssonilta anteeksipyyntöä.

Maajoukkueen managerin Jens T Anderssonin mukaan Andersson oli katuvainen kaksikon jutellessa tapahtuneen jälkeen.

Andersson on valmentanut Ruotsin maajoukkuetta vuodesta 2016. Vuonna 2018 hän johdatti Ruotsin MM-kisojen puolivälieriin saakka. Viime vuoden Qatarin MM-kisoihin Ruotsi ei kuitenkaan päässyt.

Lue lisää: Cristiano Ronaldosta tuli ennätysmies – juhlapelissä syntyi kaksi maalia

Lue lisää: Katsojia varoitettiin poliisin tulosta – yhtäkkiä stadion tyhjeni

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?