Futistähti kokeili syöttökikkaa rankkarissa – seurauksena oli nolo epäonnistuminen

Rayo Vallecano sai yrittää kahdesti rangaistuspotkua.

Oscar Trejo onnistui pelitilanteessa tekemään maalin, mutta rangaistuspotkussa oli vaikeampaa.

19.3. 13:46

Jalkapallon Espanjan liigan ottelussa Rayo Vallecanolla oli kotiottelussaan loistava mahdollisuus mennä kahden maalin johtoon Gironaa vastaan.

Lauantaina pelatussa ottelussa Rayo Vallecano johti ottelua 2–1, kun se sai rangaistuspotkun ensimmäisen puoliajan 37. minuutilla. Gironan maalivahti Paulo Gazzaniga kuitenkin torjui Oscar Trejon laukauksen.

Tilanne tarkastettiin videolta ja rangaistuspotku uusittiin: Gironan pelaaja liikkui rangaistusalueelle ennen kuin Trejon laukaus lähti.

Uusintavedossa Trejo yritti syöttökikkaa. Hän ei laukonutkaan rangaistuspotkua kohti maalia vaan syötti pallon Isi Palazonille: Gironan pelaaja ehti sen verran häiritä Palazonia, että hän laukoi pallon yli maalin.

Toisella puoliajalla Gironan ukrainalaishyökkääjä Viktor Tsyhankov tasoitti ottelun 2–2:een, joka jäi myös lopputulokseksi.

Rangaistuspotkun saa syöttää, mutta pallon on mentävä eteenpäin. Yksi klassisimmista onnistuneista syöttökikoista on tehty juuri Espanjan liigassa, kun vuonna 2016 FC Barcelonan Lionel Messi syötti pallon Luis Suarezille, joka ohjasi pallon Celta Vigon maaliin.

Vielä klassisempi on Johan Cruyffin ja Jesper Olsenin kikkailu Ajaxissa vuonna 1982. Cruyff syötti pilkulta Olsenille, joka syötti takaisin Cruyffille ja joka laittoi pallon maaliin.

Vuonna 2005 Arsenal laittoi Rayo Vallecanoa paremmaksi epäonnistumisen Valioliigan ottelussa Manchester Cityä vastaan. Robert Pires meni laukomaan, teki hämäysliikkeen eikä lopulta koskenut palloon ollenkaan. Hölmistynyt Thierry Henry juoksi pallon ohi.

Tilanteesta tuomittiin Citylle vapaapotku. Arsenal kuitenkin voitti ottelun Piresin onnistuttua ottelussa aiemmin rangaistuspotkussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?