Jalkapallon MM-kisojen laajennus tyrmistyttää: ”Täyttä piittaamattomuutta”

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa lisää otteluiden määrää MM-turnauksessa ja tuo uuden laajemman seurajoukkueiden MM-turnauksen.

Fifan puheenjohtaja Gianni Infantino kannattaa MM-kisojen ottelumäärän lisäämistä.

15.3. 14:41

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa saa rajua arvostelua suunnitelmistaan lisätä ottelujen määrää MM-kisoissa ja myös päätöksestään 32 seurajoukkueen MM-turnauksesta.

Espanjan liiga, La Liga, totesi tiistaina, että Fifa osoittaa suunnitelmillaan ”täyttä piittaamattomuutta”.

Fifa ilmoitti tiistaina ennen Ruandassa järjestettävää kongressia, että vuoden 2026 MM-turnauksessa pelataan 104 ottelua. Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Meksikossa järjestettävässä turnauksessa on mukana 48 joukkuetta.

Tarkoitus on pelata neljän joukkueen lohkoista, joista jatkoon pääsee myös parhaita lohkokolmosia, joten MM-turnaukseen tulisi yksi pudotuspelikierros enemmän kuin aiemmin.

Vielä Qatarin kisoissa oli 32 maata ja 64 ottelua.

Fifa hyväksyi seurajoukkueiden MM-turnauksen pelattavaksi joka neljäs vuosi. Ensimmäisen kerran on tarkoitus pelata kesäkuussa 2025.

– Fifa jatkaa vääriä menettelyjään tekemällä yksipuolisia päätöksiä maailman jalkapallokalenterista osoittaen täydellistä piittaamattomuutta kansallisten sarjojen merkityksestä ja jalkapalloyhteisöstä yleisesti, La Liga toteaa lausunnossaan uutistoimisto Reutersin mukaan.

La Ligan mukaan kansallisia liigoja ei kuultu ollenkaan erityisesti seurajoukkueiden MM-turnauksen suunnittelussa.

La Liga toteaa, että jalkapallon ammattiliigoja edustavassa foorumissa, WLF:ssä, analysoidaan Fifan päätökset ja päätetään seuraavista askeleista.

Jo viime joulukuussa WLF totesi, että 32 seurajoukkueen MM-turnaus voi olla vahingollinen sekä jalkapallotaloudelle että pelaajien hyvinvoinnille.

Fifa hyväksyi uudistukset neuvostossaan, jossa on 37 jäsentä mukaan lukien puheenjohtaja Gianni Infantino. Myös Euroopan jalkapalloliitto (Uefa) on edustettuna neuvostossa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?