Vakio: Chelsea palaa ruotuun

Tottenham ja Manchester City ovat selviä suosikkeja peleissään. Chelsean vireen löytymistä odotellaan yhä.

14.3. 15:43

1 Southampton–Tottenham (2)

Valioliiga: Sotonille tarjoutui mahdollisuus napata isot kolme pistettä Unitedin vieraana, mutta se joutui tyytymään yli tunnin miesylivoimasta huolimatta tasapeliin. Tottenham kuittasi Mestarien liigassa kokemansa pettymyksen kelpo esityksellä, kun se kaatoi Forestin 3–1. Soton rasittuu viikolla rästipelissä, mikä parantaa vieraiden ennestään selkeää suosikkiasemaa. Vierasvoitto toteutuu noin 60 prosentin todennäköisyydellä.

2 Brentford–Leicester (X2)

Valioliiga: Brentford kärsi niukan, mutta maalipaikkojen valossa ansaitun 0–1-tappion Evertonin vieraana. Leicester joutui sekin taipumaan kotikentällä 1–3-tappioon Chelseaa vastaan, eikä se peliesityksellään enempää olisi ottelusta ansainnutkaan. Brentford rasittuu viikolla rästipelissä, mutta kotietu pitää sen lyhyestä palautumisajasta huolimatta hieman yli 40 prosentin suosikkiasemassa.

3 Wolverhampton–Leeds U (X2)

Valioliiga: Wolves hävisi viimeksi Newcastlen vieraana maalipaikkoihin nähden ansaitusti 1–2. Leeds pelasi odotuksiin nähden varsin kelvollisen pelin, kun se tasasi pisteet kotona Brightonia vastaan 2–2. Kumpikin joukkue on piristynyt, eikä merkittävästä tasoerosta voida puhua. Wolves ansaitsee kotiedun turvin niukan 40 prosentin suosikkiaseman.

4 Aston Villa–Bournemouth (1)

Valioliiga: Villa tasasi sunnuntaina pisteet West Hamin vieraana 1–1, ja myös laadukkaat maalipaikat jakautuivat joukkueiden välille tasaisesti. Bournemouth nappasi ison pistesaaliin, kun se onnistui voittaman kotiottelunsa Liverpoolia vastaan tasaisista pelitapahtumista huolimatta 1–0. Isännät ovat kiistatta laadukkaampi kokonaisuus ja kotivoitto toteutuu noin 55 prosentin todennäköisyydellä.

5 Chelsea–Everton (1)

Valioliiga: Chelsea jatkoi voittojen tiellä, kun se kaatoi Leicesterin vieraissa 3–1. Voitto oli myös maalipaikkojen valossa perusteltu. Everton onnistui pitämään varhaisen johtoasemansa loppuun saakka 1–0-voittoon päättyneessä kotiottelussa Brentfordia vastaan. Chelsea on löytämässä viimein itseluottamustaan peräkkäisten voittojen myötä, mutta myös Everton on petrannut tekemistään. Selkeä ero perustasossa sekä kotietu nostavat isännät noin 65 prosentin suosikkiasemaan.

6 Manchester C–Burnley (1)

FA-Cup: Cityn kaatoi viikonloppuna Crystal Palacen vieraskentällä 1–0 ja esiintyi tarkasti ennakko-odotusten mukaan. Burnley janoaa menestystä myös cupissa, kun viikonlopun 3–0-kotivoitto Wiganista kasvatti sarjajohtoa jo 13 pisteeseen. Kumpikin joukkue pelaa viikolla ja palautumisaika jää lyhyeksi. Ero perustasossa on huima ja City ansaitsee suursuosikkiaseman, vaikka se oletettavasti kierrättää ottelussa pelaajistoaan.

7 Stoke–Norwich C (1)

Championship: Stoken peliesitys oli linjassa odotusten kanssa, kun se kaatoi kotikentällä Blackburnin maalipaikkoihin nähden ansaitusti 3–2. Norwichin peliesitys jäi jälkeen odotuksista 0–1-tappioon päättyneessä kotiottelussa Sunderlandia vastaan, vaikkei tappio ollutkaan maalipaikkojen valossa täysin ansaittu. Norwich on perustasoltaan edellä, mutta otteet ailahtelevat. Kelpo vireessä oleva Stoke ansaitsee kotiedun turvin niukan suosikkiaseman.

8 Middlesbrough–Preston (1)

Championship: Boro otti jälleen askeleen lähemmäs suoraa nousupaikkaa, kun se haki maalipaikkojen valossa ansaitun 3–1-vierasvoiton Swanseasta. Preston pelasi selvästi odotuksia laadukkaammin, kun kotiottelu Cardiffia vastaan hoitui tyylikkäästi 2–0. Kumpikin joukkue on kelpo vireessä, mutta ero perustasossa on Boron eduksi selkeä ja kotivoitto toteutuu noin 55 prosentin todennäköisyydellä.

9 Sunderland–Luton (1X)

Championship: Sunderland onnistui nappaamaan 1–0-vierasvoiton Norwichin kustannuksella, vaikka maalipaikat jakautuivat joukkueiden välille tasaisesti. Luton puolestaan kaatoi vieraissa Sheffield Unitedin 1–0, vaikkei sekään maalipaikkojen valossa esiintynyt juuri kotijoukkuetta etevämmin. Luton on joukkueista noin luokan verran laadukkaampi, mutta kotietu nostaa Sunderlandin marginaaliseen suosikkiasemaan.

10 Rotherham–Cardiff C (X2)

Championship: Rotherham kärsi viimeksi 0–2-tappion Birminghamin vieraana, vaikka ei jäänytkään maalipaikkojen valossa merkittävästi kotijoukkuetta jälkeen. Cardiff kärsi sekin 0–2-tappion Prestonin vieraana, eikä pystynyt haastamaan kotijoukkuetta kunnolla taisteluun pisteistä. Putoamisviivan tuntumassa peräkkäisillä sijoilla kamppailevat joukkueet vastakkain. Pelivoimassa Cardiff on kuitenkin edellä ja lähtökohdat ovat otteluun varsin tasaväkiset.

11 Reading FC–Hull (12)

Championship: Reading joutui taipumaan kotona 0–1-tappioon Millwallia vastaan, eikä peliesityksellään juuri enempää olisi ansainnutkaan. Hull tasasi pisteet Coventryn vieraana 1–1, mutta jäi maalipaikkojen valossa vielä odotettuakin selvemmin alakynteen. Joukkueet ovat pelivoimaltaan samaa kaliiberia ja isännät ansaitsevat kotiedun turvin niukan 40 prosentin suosikkiaseman.

12 QPR–Birmingham (1X)

Championship: QPR sai viimein tappioputkensa poikki ja voitti uuden valmennustiimin alaisuudessa, kun kotiottelu Watfordia vastaan hoitui 1–0. Birmingham pääsi sekin pitkästä aikaa voiton makuun, vaikka 2–0-voittoon päättyneen kotimatsin pelitapahtumat olivat tasaisia. Kumpikaan ryhmä ei ole ollut parhaimmillaan. Isännät ovat niukasti pelivoimassa edellä ja kotivoitto toteutuu noin 45 prosentin todennäköisyydellä.

13 Millwall–Huddersfield (1)

Championship: Millwallin viime viikkojen kelpo vire sai jatkoa, kun vierasottelu Readingia vastaan voitettiin pelitapahtumiin nähden perustellusti 1–0. Putoamiskurimuksen kanssa kamppaileva Huddersfield joutui taipumaan WBA:n vieraana odotettuun 0–1-tappioon. Joukkueiden välinen tasoero menee Millwallin eduksi selkeällä marginaalilla ja vahva kotijoukkue ansaitsee lähes kuusi kertaa kymmenestä toteutuvan suosikkiaseman.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?