Urheilutähden velkahelvetti paljastui – Kasper Hämäläisellä yli 200 000 euroa saatavia

Adam Hlousek menetti ammattilaissopimuksensa velkavyyhtinsä vuoksi.

Adam Hlousek lainasi valtavia summia pelikavereiltaan.

7.3. 10:09 | Päivitetty 7.3. 12:23

Entinen Tshekin maajoukkuepelaaja Adam Hlousek, on joutunut kotimaassaan oikeuden eteen maksamattomien velkojen vuoksi. 34-vuotias Hlousek lainasi vuosien varrella valtavia summia mm. entisiltä pelikavereiltaan.

Kaikkiaan Hlousekilla on velkoja noin miljoonan euron edestä. Entisten pelikaverien lisäksi hän on velkaa myös rahoituslaitoksille sekä Puolan verokarhulle.

Lainaajien joukossa tshekkiläisen Sport-uutissivuston mukaan mm. Kasper Hämäläinen. Tiettävästi hän lainasi Hlousekille noin 224 000 euroa.

Tshekin maajoukkueessakin pelanneen puolustajan tilanne nousi kansainväliseksi puheenaiheeksi viime viikolla, kun heräsi epäily, että Hlousek oli teillä tietymättömillä – ilmeisesti velkojensa vuoksi.

Epäselvyys Hlousekin tilanteesta alkoi, kun hänen seuransa Zlinin päävalmentaja Pavel Vrba kertoi haastattelussa, ettei tiedä, missä hänen suojattinsa on. Vrba sanoi, että Hlousekia etsitään. Päävalmentaja sanoi pelaajastaan, että hän saattaa hyvinkin olla vaikkapa Brasiliassa.

Maanantaina tuomioistuin Tshekissä asetti Hlousekin konkurssiin maksamattomien velkojen vuoksi.

Ilta-Sanomat tavoitti Hämäläisen tiistaina. Hän vahvisti tiedot saatavista Hlousekilta mutta sanoi, että julkisuudessa esitetyt lukemat ”eivät täsmää”.

Hämäläinen ei halunnut kommentoida tilannetta enempää keskeneräisen oikeusprosessin vuoksi.

Sport-lehti tavoitti lopulta Hlousekin maanantaina. Mies ei piilotellut tilannettaan.

– Tietenkin myönnän tilanteen. Ja sanon heti sen, mikä vaivaa minua eniten: en ole lähtenyt mitään karkuun. En ole velkojiani piilossa, vaikka joku niin saattoi ajatellakin.

Hlousek sanoo, ettei kanna kaunaa Vrballe tämän lausunnosta haastattelussa.

– Ei minulla ole mitään häntä vastaan, mutta hänen lausuntonsa sai minut vaikuttamaan hullulta ja vei asiat uudelle tasolle. Minun pitää suojella perhettäni. Nyt näyttää siltä, että olen joku roisto, joka on pakomatkalla – että pakoilisin vastuutani ja ongelmiani. Näin ei ole ollenkaan.

Hlousekin mukaan tilanteesta teki epäselvemmän se, että hän on parhaillaan loukkaantuneena eikä siten joukkueen käytettävissä. Hlousek kärsii akillesjännevammasta.

Kahdeksan maaottelun mies kertoo haluavansa ratkaista ongelmansa suoraselkäisesti.

– Olen maassa ja tavoitettavissa, yhteydessä ystäviini ja perheeseeni. Kaikki on aivan normaalisti ja koetan käsitellä ongelmiani. Jos olisin kunnossa, olisin Zlinissä joukkueen kanssa. Se tietysti tekisi tyhjäksi kaikki spekulaatiot pakoilustani.

Hlousek ei halunnut kertoa haastattelussa, miten hän oli onnistunut ajautumaan miljoonaluokan velkoihin. Hän kertoo velkojen johtuvan ”omasta typeryydestä”. Velkoja alkoi jo kertyä hänen pelivuosinaan Puolassa – kun Hlousek pelasi Hämäläisen kanssa Legia Varsovassa.

– Pilasin monia ystävyyssuhteita. Tuotin monille pettymyksen. Haluaisin korjata tilanteen, koska osa heistä on läheisiä ystäviä ja meillä oli tiivis side. Tilanne on vaikea, eikä sopimustilanteeni Zlinissä auta asiaa. En ole koskaan kuitenkaan pelännyt työntekoa.

Zlin keskeytti Hlousekin palkanmaksun sen jälkeen kun hänen vyyhtinsä alkoi purkautua. Pelaaja itse harmittelee, että velkojen maksaminen vaikeutuu, jos ja kun palkka ei juokse. Hän toivoo pystyvänsä jatkamaan pelaajauraansa toivuttuaan vammastaan.

Kasper Hämäläinen pelasi Legiassa 2015–19. Pitkän uran Ruotsissa, Puolassa ja Tshekissä pelannut TPS:n kasvatti palasi kotikaupunkinsa seuraan kaudella 2021. Hän jatkaa Turussa alkavalla kaudella.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?