Alusvaatemalli sai ainutlaatuisen tehtävän – Gianni Infantino hehkutti: ”Tunnet heti hänen lämpönsä”

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa kerää kritiikkiä pestattuaan alusvaatemallina tunnetun supermalli Adriana Liman naisten jalkapallon MM-kisojen lähettilääksi.

Adriana Lima poseerasi Fifan The Best -gaalassa.

3.3. 11:22

Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan puheenjohtaja Gianni Infantino ilmoitti maanantaina Fifan Best-gaalassa, että 41-vuotias brasilialainen Adriana Lima saa ensimmäisenä henkilönä ainutlaatuisen tehtävän järjestössä.

Infantino kertoi, että Limasta tulee järjestön globaali kannattajalähettiläs, joka työskentelee ”kehittääkseen, edistääkseen ja osallistuakseen maailmanlaajuisiin aloitteisiin” ennen kesällä pidettäviä naisten jalkapallon MM-kisoja.

– Kun tapaat Adrianan, tunnet välittömästi hänen lämpönsä, ystävällisyytensä ja sen, miten helposti lähestyttävä ja intohimoinen hän on, Infantino sanoi The Guardian -lehden mukaan.

Liman pestiä pidetään tarpeettomana ja kummallisena.

Fifassa naisten jalkapalloa aiemmin kehittänyt ja Australian entinen varakapteeni Moya Dodd oli pöyristynyt nimityksestä. Dodd kyseenalaisti Twitterissä sen, millaisen viestin Liman pestaaminen lähettää ennen MM-kisoja.

Dodd jatkoi kritiikkiään LinkedInissä, jossa hän kirjoitti, että kyseinen supermalli oli tunnettu pikadieeteistään ennen mallinäytöksiä ja siitä, miten tämä uskoi abortin olevan rikos.

– Noin neljän kilon laihduttaminen yhdeksässä päivässä ei kuulosta lainkaan turvalliselta, eikä se edusta tervettä urheilijan mieltä. Kysyin lähettääkö Fifan lähettiläs viestejä liittyen kehonkuvaan, hyvinvointiin ja terveelliseen ruokailuun vai naisten vapauteen päättää kehostaan, Dodd sanoi.

– Se sai minut kysymään, mitä tämä lähettiläs edustaa laajalle ja kasvavalle naispelaajien joukolle ja kannattajille, jotka rakastavat sitä, että jalkapallo voi edustaa tasa-arvoa ja voimaantumista.

Doddin mukaan jalkapallossa ei ole kyse siitä, miltä pelaaja näyttää, vaan siitä, että pelaajaa arvostetaan hänen pelaamisestaan.

– Häntä ihaillaan siitä, mitä hän tekee, eikä siitä, miltä hän näyttää. Hän pääsee tasa-arvoisempaan asemaan, mikä voi vaikuttaa hänen koko elämäänsä.

Urheilun tasa-arvon hyväksi työtä tekevän Women Sport Australia -järjestön mukaan Liman nimitys oli tarpeeton, ja Fifan pitäisi sen sijaan korostaa urheilijoita, jotka pelaavat turnauksessa.

– Tämä on todellakin erilainen lähestymistapa kuin miesten pelissä, Women Sport Australian puheenjohtaja Gen Dohrmann sanoi The Guardian -lehden mukaan.

Cristiano Ronaldo oli MM-kisojen keulakuva. Mihin tarvitaan supermallia, kun he olisivat voineet valita Meg Rapinoen tai Sam Kerrin, tai jonkun muun jalkapallossa menestyneen edustamaan lajia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?