Vakio: Arsenal ei hyydy kovassa otteluruuhkassa – Middlesbrough palaa voittojen tielle

Chelsea on kaukana parhaasta tasostaan, mutta silti selkeä suosikki kotiottelussa Leedsiä vastaan.

28.2. 13:00

1 Arsenal–Bournemouth (1)

Valioliiga: Arsenal jatkoi voittojen tiellä, kun se kaatoi Leicesterin vieraissa pelitapahtumiin nähden ansaitusti 1–0. Bournemouth puolestaan jäi odotetusti alakynteen kotiottelussa Manchester Cityä vastaan, eikä 1–4-tappio liioittele nähtyä tasoeroa. Arsenal pelaa viikolla rästiottelun, mutta ansaitsee kiistattoman suursuosikkiaseman rankasta ottelutahdista huolimatta.

2 Wolverhampton–Tottenham (2)

Valioliiga: Wolves tasasi pisteet Fulhamin vieraana 1–1. Pistejako oli melko tarkasti linjassa myös pelitapahtumien kanssa. Tottenhamin sunnuntainen kotiottelu paikallisvastustaja Chelseaa vastaan vastasi odotuksia ja tuloksena oli 2–0-voitto. Wolves rasittuu viikolla rästipelissä, mikä antaa entisestään etua vieraille. Tottenham on hieman yli 50 prosentin ennakkosuosikki.

3 Brighton–West Ham (12)

Valioliiga: Brighton sai lepoviikon tositoimista. Edellinen 0–1-kotitappio Fulhamia vastaan oli kaikkea muuta kuin pelitapahtumien mukainen. Hammers sai odotetusti maalihanansa auki kotiottelussa Forestia vastaan, kun ottelun loppupuolen nopeat osumat sinetöivät komean 4–0-voiton. Brighton on joukkueista siinä määrin laadukkaampi, että kotivoitto toteutuu hieman yli 50 prosentin todennäköisyydellä.

4 Chelsea–Leeds U (1)

Valioliiga: Chelsea kohtasi sunnuntai-iltana paikallisvastustaja Spursin ja joutui taipumaan jonkin verran loppulukemia tasaväkisemmistä pelitapahtumista huolimatta 0–2-tappioon. Leeds nappasi vuoden ensimmäisen voittonsa sarjapeleissä voitettuaan tärkeän kotiottelun Sotonia vastaan niukasti 1–0. Chelsea ei ole yltänyt vielä lähellekään potentiaalinsa tasoa, mutta tasoero menee silti isäntien eduksi selvällä marginaalilla. Hieman useammin kuin kuusi kertaa kymmenestä toteutuva suosikkiasema on perusteltu.

5 Aston Villa–Crystal P (1)

Valioliiga: Villa sai orastavan tappioputkensa poikki, kun se onnistui kaatamaan Evertonin vieraissa 2–0. Tasaisesti jakautuneiden maalipaikkojen valossa pistejako olisi ollut vierasvoittoa perustellumpi lopputulos. Palace onnistui tylsyttämään Liverpoolin hyökkäyspelin ja pisteet tasattiin pelitapahtumien kulkuun nähden loogisesti 0–0. Villa on kotona niukasti alle 50 prosentin suosikki.

6 Southampton–Leicester (X2)

Valioliiga: Soton ei onnistunut kelvollisesta taistelusta huolimatta kerryttämään pistetiliään, vaan hävisi Leedsin vieraana lopulta 0–1. Leicester ei sekään pystynyt haastamaan kotiottelussaan Arsenalia ja 0–1-tappiota voi pitää tarkkana kuvauksena niukasti maalipaikkoja sisältäneestä ottelusta. Soton on pelivoimassa Leicesteriä heikompi, mutta kotietu tasoittaa puntit niin, että ennakkosuosikin nostaminen on haasteellista.

7 Millwall–Norwich C (12)

Championship: Millwall paranteli asemiaan kuuden sakissa voitettuaan Stoken vieraskentällä tasaisessa ottelussa 1–0. Norwich esiintyi selkeän suosikkiasemansa mukaisesti, kun se voitti kotikentällä Cardiffin 2–0. Millwall on vahvassa vireessä, mutta voittoja ja pisteitä on alkanut kertyä odotusarvoihin nähden liikaa. Iso kotietu säilyttää silti Millwallin marginaalisena suosikkina.

8 Middlesbrough–Reading FC (1)

Championship: Boron hurja voittoputki päättyi, kun joukkue ei onnistunut vastaamaan WBA:n asettamaan vaatimustasoon ja kärsi vieraskentällä pelitapahtumien mukaisen 0–2-tappion. Reading nappasi 3–1-kotivoiton Blackpoolista, vaikka ottelu eteni selvästi loppulukemia tasaväkisemmissä merkeissä. Tasoero on Boron eduksi merkittävä ja isännät ansaitsevat hieman yli 60 prosentin suosikkiaseman.

9 Watford–Preston (1)

Championship: Watford joutui taipumaan 0–1-tappioon Sheffield Unitedin vieraana, eikä niukkaa tappiota voi pitää suurena vääryytenä pelitapahtumiin nähden. Preston palasi voittokantaan voitettuaan kotiottelun heikompaa Wigania vastaan ennakko-odotusten mukaisella peliesityksellä 2–1. Tasoero puhuu Watfordin puolesta ja se on kotikentällä hieman yli 50 prosentin suosikki.

10 Rotherham–QPR (12)

Championship: Rotherham pääsi juhlimaan 2–1-kotivoittoa Sunderlandin kustannuksella, mutta maalipaikkojen valossa pistesaalis ei ollut ansaittu. Gareth Ainsworthin debyytti QPR:n pääkäskyttäjänä sujui kaikkea muuta kuin odotetusti, kun joukkue hävisi kotiottelun Blackburnia vastaan maalipaikkoihin nähden ansaitusti 1–3. Isännät kamppailevat kynsin hampain säilymisestä, mutta QPR on vaikeuksistaan huolimatta marginaalinen vierassuosikki.

11 Sunderland–Stoke (X2)

Championship: Sunderland kärsi ansaitun 1–2-tappion Coventryn vieraana. Kelpo otteita viime viikkoina esittänyt Stoke joutui taipumaan 0–1-tappioon kotikentällä Millwallia vastaan, vaikkei jäänyt pelitapahtumien valossa vieraitaan heikommaksi. Sunderland on pelivoimassa hieman Stokea jäljessä, mutta kotietu pitää sen niukkana 40 prosentin suosikkina.

12 Luton–Swansea (1X)

Championship: Luton palasi voittokantaan voitettuaan vierasottelun Birminghamia vastaan 1–0. Luton vei myös maalipaikat niukalla erolla nimiinsä. Alkuvuosi on ollut Swansealle selvästi odotettua haasteellisempi. Viimeisin 1–3-tappio kotikentällä Stokea vastaan oli pelillisesti varsin heikko työnäyte. Hieman korkeampi perustaso sekä kotietu tekevät Lutonista noin 45 prosentin todennäköisyydellä voittavan suosikin.

13 Huddersfield–Coventry C (2)

Championship: Huddersfieldin ilo täydestä pistesaalista jäi jälleen vain yhden kierroksen mittaiseksi, kun Burnleyn vieraana tuli tyly 0–4-löylytys. Coventryn ja sen ruotsalaishyökkääjä Viktor Gyökeresin huippuvire saivat jatkoa, kun joukkue voitti tasaisen kotiottelun Sunderlandia vastaan 2–1. Joukkueiden välinen tasoero menee Coventryn eduksi siinä määrin, että niukka 40 prosentin vierassuosikkiasema on perusteltu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?