Mitä ihmettä? ManUsta ovet paukkuen lähtenyt Cristiano Ronaldo voi saada seuralta mitalin

Saudi-Arabiassa pelaava Cristiano Ronaldo voisi sääntöjen perusteella hyötyä Manchester Unitedin liigacupin mestaruudesta.

Cristiano Ronaldo siirtyi kesken kauden Englannista Saudi-Arabiaan.

28.2. 11:05

Manchester United voitti sunnuntaina Englannin liigacupin mestaruuden kaatamalla loppuottelussa Newcastlen 2–0.

Nyt pohditaan, ketkä kaikki manchesterilaisjoukkuetta edustaneet pelaajat saavat voittomitalin – ja voiko Cristiano Ronaldo saada lisätäytettä palkintokaappiinsa, vaikka hän siirtyi Manchester Unitedista saudiarabialaiseen Al-Nassriin vuodenvaihteen tietämillä?

Asian ovat nostaneet esille useat mediat, mm. Daily Mail.

Englannin liigacupin sääntöjen mukaan voittajajoukkue saa yhteensä 30 mitalia, jotka se osoittaa omilleen haluamallaan tavalla. ManUa edusti tämän kauden liigacupissa yhteensä 27 eri pelaajaa.

Manchester United juhli liigacupin mestaruutta sunnuntaina.

Sunnuntain palkintoseremonioissa mitalit pujotettiin kaikkien finaalin kokoonpanossa olleiden manchesterilaisten kaulaan. Mikäli ManU antaa voittomitalin kaikille liigacupissa pelanneille miehilleen, jäljelle jää vielä kolme ylimääräistä.

Ronaldo ei pelannut tällä kaudella liigacupia minuuttiakaan, mutta hän edusti seuraa kilpailun alkuvaiheessa.Toinen asia sitten on, haluaako ManU muistaa ex-tähteään. Pelaajan ja seuran tiet erosivat viime vuoden lopulla hyvin riitaisasti.

Myös Newcastlen maalivahdin Martin Dubravkan nimi on pyörinyt mielenkiintoisesti mitalispekulaatioissa. Slovakialainen oli alkukauden lainassa ManUssa. Hän pelasi ManUssa kahdessa liigacupin ottelussa, mutta palasi Newcastleen kesken kauden.

Dubravka ei ollut edustuskelpoinen loppuottelussa ManUa vastaan, koska oli jo edustanut kaudella kilpailussa toista seuraa, ManUa. Dubravka voi kuitenkin saada liigacupin voittomitalin ManUlta. Säännöt tosin eivät velvoita voittajaseuraa antamaan mitalia pelaajille, jotka ovat jo lähteneet seurasta.

Ronaldo, 38, on voittanut maineikkaalla urallaan Englannin liigacupin kahdesti: ensimmäisellä pestillään ManUssa vuosina 2006 ja 2009. Hän kuului silloin joukkueen kantaviin voimiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?