Christian Atsu, 31, löytyi kuolleena raunioista Turkissa – nyt murhenäytelmästä paljastui hyytävä yksityiskohta

Christian Atsu päätti jäädä Turkkiin ja kuoli. Jalkapallomaailma on kunnioittanut hänen muistoaan.

Mohammed Kudus (vas.) kunnioitti Christian Atsun muistoa.

20.2. 19:54

Turkin maanjäristyksessä kuolleen huippujalkapalloilija Christian Atsun, 31, vuorokausi ennen maanjäristystä sisälsi dramaattisia ja kohtalokkaita käänteitä.

Ghanalainen oli pyytänyt aiemmin seurasiirtoa edustamastaan turkkilaisesta Hataysporista jäätyään vähälle peliajalle. Hän kuitenkin pääsi pelaamaan Kasimpasaa vastaan 5. helmikuuta ja teki aivan ottelun lopussa upean voittomaalin.

Atsulla oli varattuna lentoliput Turkista Ranskaan samaksi illaksi, mutta turkkilaisten mukaan hän perui ne viime tingassa. Seuraavana päivänä tuli maanjäristys.

Pelaaja löytyi kuolleena kotinsa raunioista viime lauantaina, lähes kaksi viikkoa järistyksen jälkeen.

Hänen ruumiinsa lennätettiin sunnuntaina Ghanaan, jonne hänet haudataan.

Christian Atsun ruumis lennätettiin Ghanaan sunnuntaina.

Christian Atsun omaisia odottamassa Kotokan lentoasemalla Accrassa.

Jalkapallomaailma on muistanut Atsua monin tavoin.

Hollannissa nähtiin sunnuntaina pääsarjaottelussa Ajax–Sparta poikkeuksellinen ele ottelun aikana, kun ghanalaisen Atsun maanmies, Ajaxin Mohammed Kudus, juhli tekemäänsä maalia.

Kudus riisui pelipaitaansa ja paljasti aluspaitansa, jossa luki: R.I.P. Atsu. Hän oli tilanteessa kuvien perusteella selvästi liikuttunut.

Peliasun riisuminen tarkoittaisi sääntöjen mukaan automaattisesti varoitusta, mutta erotuomari Pol van Boekel osoitti erinomaista pelisilmää. Hän ei antanut Kudusille varoitusta.

– On olemassa säännöt, mutta tämä asia on tärkeämpi. Tässä puhutaan elämästä ja kuolemasta. Erotuomari kertoi minulle, ettei se (paidan poistaminen) ole sallittua, mutta hän ymmärsi homman olevan jalkapalloa suurempi. Erotuomari saa kunnioitukseni, Kudus kertoi Daily Mailin mukaan.

Ajax voitti ottelun 4–0.

Lauantaina Atsun leski Marie-Claire Rupio ja lapset olivat Englannissa katsomassa valioliigaottelua Newcastle–Liverpool. Ennen ottelua Atsua muistettiin hiljaisella hetkellä. Tunnelmaa kuvailtiin liikuttavaksi ja koskettavaksi. Molempien joukkueiden pelaajat käyttivät pelin aikana surunauhoja.

Atsu pelasi urallaan Valioliigaa mm. Newcastlessa.

Hiljainen hetki ennen lauantain ottelua Nottingham–Manchester City.

Newcastlen ja Liverpoolin pelaajat hiljentyivät kunnioittamaan Christian Atsun muistoa lauantaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?