Nerokas keksintö teki ex-tähdestä upporikkaan – Cristiano Ronaldon omaisuus näyttää sen rinnalla pieneltä

Mathieu Flamini on menestynyt biokemikaalialalla.

Mathieu Flamini vuonna 2019 merten roskaamista vastustaneiden mielenosoituksessa.

18.2. 8:33

Cristiano Ronaldon suuri omaisuus näyttää ex-jalkapalloilija Mathieu Flamininin varallisuuden rinnalla peräti pikkuhiluilta.

Expressin laskelmien mukaan Flaminin ja hänen yhtiökumppaninsa Pasquale Granatan omaisuus on jopa noin 9 558 170 100 euroa.

Tämän perusteella Flaminilla ja Granatalla on onnistuneiden liiketoimien ja omistamiensa osakkeiden myötä 30 kertaa enemmän omaisuutta kuin vastikään megasopimuksen Saudi-Arabiaan tehneellä CR7:llä.

Flamini, 38, ei ole kuitenkaan maailman rikkain jalkapallokentillä nähty ihminen. Faiq Bolkiahin, Brunein sulttaanin veljenpojan, omaisuudeksi on arvioitu jopa 15 000 000 000 euroa.

24-vuotias Bolkiahin yritti tehdä uraa kauteen 2021–22 asti. Hän esitteli taitojaan muun muassa Chelsean akatemiassa ja oli Brunein maajoukkueen itseoikeutettu kapteeni.

Flamini oli vuonna 2008 yksi GF Biochemicalsin perustajista. Yritys on menestynyt loistavasti biokemikaalialalla. Firma alkoi kukoistaa varsinkin sen jälkeen, kun Flamini lopetti pelaajauransa vuonna 2019. Hän on yrityksen toimitusjohtaja.

GF Biochemicals pystyi ensimmäisenä maailmassa levuiinihapon kustannustehokkaaseen massatuotantoon.

Kyseisestä aineesta voi tehdä biopolttoainetta, joka toimii öljynkorvikkeena kemianteollisuudessa. Sitä voi käyttää esimerkiksi lääketeollisuudessa, kosmetiikkatuotteissa, muoveissa ja ruokateollisuudessa.

Peliurallaan Flamini esiintyi huipputasolla vuosina 2003–19 Ranskassa, Italiassa, Englannissa ja Espanjassa.

Flaminista on tullut suurempi kuin hänen entinen seuransa Arsenal.

Ranskalainen on sanonut aiemmin, että hänellä oli jo nuorempana kaksi intohimoa: jalkapallo ja kestävä kehitys. Flamini näki Marseillen rannikolla, miten jätteet pilasivat merta ja haaveili muuttavansa maailmaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?