Vakio: Burnleyn meno ei hyydy – Norwichin alavire jatkuu

Manchester City ja Chelsea ovat vakiokierroksen todennäköisimmät voittajat.

14.2. 11:56

1 Nottingham–Manchester C (2)

Valioliiga: Forest kärsi maalipaikkojenkin valossa ansaitun 0–2-tappion Fulhamin vieraana. City palasi voittokantaan odotusten mukaisella peliesityksellä hoidettuaan kotiottelun Aston Villaa vastaan 3–1. Cityllä pitää kiirettä viikolla pelattavan rästiottelun ja tulevien europelien kanssa, mutta ero perustasossa nostaa vierasjoukkueen kiistattomaksi suursuosikiksi.

2 Chelsea–Southampton (1)

Valioliiga: Chelsean peliesitys jäi odotuksista joukkueen tasattua pisteet West Hamin vieraana pelitapahtumiin nähden loogisesti 1–1. Southamptonin romahtaminen aikaisesta johtoasemasta ja miesylivoimalla 1–2-tappioon Wolvesia vastaan tiesi välittömästi lähtöpasseja päävalmentaja Nathan Jonesille. Chelsea pelaa viikolla Euroopassa, mutta on silti noin 65 prosentin suosikki.

3 Brighton–Fulham (1)

Valioliiga: Brighton joutui tyytymään 1–1-tasapeliin Palacen vieraana, vaikka olisi maalipaikkojen valossa ansainnut reilun voiton. Fulham kaatoi kotikentällä Forestin 2–0, eivätkä selkeät loppulukemat juuri liioittele kentällä nähtyä tasoeroa. Joukkueiden välinen tasoero menee Brightonin eduksi siinä määrin, että kotijoukkue on lähes kuusi kertaa kymmenestä voittava suosikki.

4 Brentford–Crystal P (1)

Valioliiga: Brentfordin hurja tappioton putki sai jatkoa, kun joukkue tasasi pisteet paikallisvastustaja Arsenalia vastaan 1–1. Pistejako voi pitää oikeana lopputuloksena myös maalipaikkojen valossa. Palace onnistui rimpuilemaan kotikentällä 1–1-tasapelin Brightonia vastaan, vaikka jäi pelillisesti täysin vieraiden jyrän alle. Brentford on Palacea selvästi edellä pelivoimassa ja kotikentällä kerran kahdesta voittava suosikki.

5 Everton–Leeds U (1X)

Valioliiga: Sean Dychen debyyttiottelussa napattu 1–0-voitto sarjakärki Arsenalista antoi taas kauan kateissa ollutta uskoa Goodison Parkin yleisölle. Myös Leeds oli pakotettu vaihtamaan valmentajaa lähes samaan aikaan Evertonin kanssa, mutta uutta päävalmentajaa tai välitöntä kohennusta otteisiin saadaan vielä odottaa. Everton on kotiedusta huolimatta vain marginaalinen ennakkosuosikki.

6 Wolverhampton–Bournemouth (1X)

Valioliiga: Wolverhampton kasvatti selkärankaansa entisestään noustuaan Southamptonin vieraana vajaamiehisenä maalin tappioasemasta 2–1-voittoon. Bournemouth esiintyi odotuksiin nähden kelvollisesti, kun se tasasi pisteet kotikentällä Newcastlea vastaan 1–1. Wolverhampton lähtee otteluun perustasonsa ja kotiedun turvin noin 55 prosentin ennakkosuosikkina.

7 Newcastle U–Liverpool (12)

Valioliiga: Newcastle tasasi pisteet Bournemouthin vieraana 1–1, eikä olisi esityksellään juuri enempää ansainnutkaan. Liverpool päätti kierroksen vasta maanantaina Merseysiden Derbyssä, mutta viime aikojen haparointi ei ole jäänyt keneltäkään noteeraamatta. Otteluun lähdetään niin tasaväkisistä lähtökohdista, että selkeästä ennakkosuosikista puhuminen on haastavaa.

8 Wigan–Norwich C (12)

Championship: Wigan nappasi järkälemäisen voiton kaadettuaan samoista sijoista taistelevan Huddersfieldin kotikentällä 1–0. Norwichin meno jatkui apeana, kun se hävisi Bristolin vieraana tasaisesti jakautuneista maalipaikoista huolimatta 0–1. Norwich on perustasonsa puolesta selkeä vierassuosikki säilymisen puolesta taistelevaa Wigania vastaan, mutta usko Kanarialintujen asennetta kohtaan horjuu.

9 Middlesbrough–QPR (1)

Championship: Boro nappasi kolmannen peräkkäisen voiton kaadettuaan Cardiffin vieraskentällä ansaitusti 3–1. QPR:n kyntäminen ilman voittoa sai jatkoa, kun joukkue hävisi kotiottelun Millwallia vastaan maalipaikkoihin nähden täysin ansaitusti 1–2. Boro on kotikentällä selkeä 55 prosentin todennäköisyydellä voittava suosikki.

10 Sunderland–Bristol C (1)

Championship: Sunderlandin vire jatkui vahvana, kun joukkue voitti kotiottelun Readingiä vastaan pelitapahtumiin nähden ansaitusti 1–0. Bristol on ollut alkuvuoden vähintään yhtä vahvassa iskussa kuin Sunderland. Viimeksi kotiottelu Norwichia vastaan hoitui tasaisista pelitapahtumista huolimatta 1–0. Ero perustasossa sekä päivää pidempi palautumisaika puhuvat Sunderlandin puolesta, ja suosikkiasema kipuaa 48 pinnaan.

11 Blackburn–Swansea (X2)

Championship: Blackburn onnistui nappaamaan 1–1-tasapelin Watfordin vieraana, vaikkei sitä täysin maalipaikkojen valossa ansainnut. Swansea jäi aseettomaksi kärsittyään Sheffield Unitedin käsittelyssä selkeän 0–3-tappion. Blackburnin ylisuorittamisesta on toitotettu pitkään. Todellisuudessa heikommin sijoittautunut Swansea on Blackburnia laadukkaampi ryhmä ja marginaalinen vierassuosikkiasema perusteltu.

12 Luton–Burnley (2)

2 Championship: Luton tasasi pisteet Coventryn vieraana pelitapahtumien mukaisesti 1–1. Burnley porskuttaa sarjan piikkipaikalla ansaitusti. Viimeisin 3–0-kotivoitto Prestonista oli jo kymmenes peräkkäinen. Lutonin vahva tuloskunto on nostanut joukkueen mukaan kärkikahinoihin, mutta tasoero on Burnleyn eduksi selkeä. Ero perustasossa nostaa vieraat noin 40 prosentin suosikiksi.

13 Hull–Preston (1X)

Championship: Hullin orastava voittoputki päättyi, kun pisteet tasattiin Stoken vieraana 0–0. Peliesitys ylitti odotukset maalittomista loppulukemista huolimatta. Preston kärsi tylyn 0–3-tappion Burnleyn vieraana ja peliesitys on linjassa loppulukemien kanssa. Hull ansaitsee koti- ja lepoedun turvin hieman yli 40 prosentin suosikkiaseman.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?