MTV:n MM-asiantuntija siirtyy Saudi-Arabian maajoukkueen valmentajaksi

Rosa Lappi-Seppälä siirtyy Saudi-Arabian naisten jalkapallomaajoukkueen päävalmentajaksi.

Rosa Lappi-Seppälä valmentaa jatkossa Saudi-Arabian naisten maajoukkuetta.

Rosa Lappi-Seppälä on Saudi-Arabian naisten jalkapallomaajoukkueen uusi päävalmentaja.

Lappi-Seppälä korvaa tehtävässä saksalaisen Monika Staabin, joka ylennettiin maan naisten jalkapallon tekniseksi johtajaksi. Saudi-Arabian jalkapalloliitto tiedotti asiasta Twitterissä.

Lappi-Seppälä, 48, on tehnyt jo pitkän päivätyön jalkapallovalmentajana. Hän on kuulunut Helmarien valmennustiimiin, mutta kenties parhaiten hänet muistetaan espoolaisen FC Hongan päävalmentajan pestissä kausina 2019–21.

Marras-joulukuussa pelatuissa Qatarin miesten MM-kisoissa Lappi-Seppälä toimi MTV:n ja C Moren asiantuntijana.

Saudi-Arabian naisten maajoukkue on sangen tuore tuttavuus jalkapallokartalla, sillä se pelasi ensimmäisen ottelunsa helmikuussa 2022. Tuolloin upouusi maajoukkue löi Seychellit maalein 2–0.

Saudi-Arabia hakee miesten vuoden 2030 MM-kisoja järjestettäväkseen yhdessä Egyptin ja Kreikan kanssa. Mahdollisuus kisojen pelaamisesta Saudi-Arabiassa on kerännyt valtavasti kritiikkiä maan surkean ihmisoikeustilanteen takia.

Valtio on pannut paljon peliin saadakseen kisat itselleen. Se on muun muassa palkannut supertähdet Lionel Messin ja Cristiano Ronaldon lähettiläikseen. Ronaldo siirtyi myös pelaamaan maan miesten liigaan Al-Nassrin joukkueeseen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?