Vakio: Brightonin meno ei hyydy – Norwichilla vaikea vierasottelu

Manchester Cityn kaatanut Tottenham on selkeä suosikki vierasottelussa Leicesteriä vastaan.

7.2. 12:44

1 Arsenal–Brentford (1)

Valioliiga: Arsenal kärsi vasta kauden toisen tappionsa, kun se ei kyennyt murtamaan Sean Dychen Evertonin puolustusta ja kärsi maalipaikkojenkin valossa ansaitun 0–1-tappion. Brentford liitää hurjassa tuloskunnossa. Viimeisin 3–0-kotivoitto Bournemouthin kustannuksella oli tällä kertaa myös pelillisesti täysin ansaittu. Paikallisvastustajat vastakkain. Arsenal on kiistatta joukkueista laadukkaampi ja voittaa kotonaan noin seitsemän kertaa kymmenestä.

2 Leicester–Tottenham (2)

Valioliiga: Leicesterin peliesitys ylitti ennakko-odotukset selvästi, kun se kaatoi Villan ansaitusti 4–2. Spurs kuittasi edellisessä City-kohtaamisessa kärsityn nolon tappion voittamalla sunnuntain kotiottelunsa Cityä vastaan 1–0. Voitto oli myös maalipaikkojen valossa täysin ansaittu. Leicester näytti edelliskierroksella mihin se parhaimmillaan kykenee, mutta ero perustasossa nostaa Tottenhamin noin 45 prosentin suosikiksi.

3 Crystal P–Brighton (2)

Valioliiga: Palacen peliesitys jäi odotetun vaisuksi, kun se kärsi ansaitun 1–2-tappion Manchester Unitedin vieraana. Brightonin kova työ toi lopulta ansaitun palkinnon, kun 1–0-kotivoitto Bournemouthista ratkesi ottelun loppuhetkillä. Palace on kärsinyt poissaoloista ja taantunut kauden parhaasta tasostaan. Brighton puolestaan suorittaa tasaisesti ja on selvä vierassuosikki.

4 Fulham–Nottingham (1X)

Valioliiga: Fulham taisteli pisteen 1–1-tasapelistä Chelseaa vastaan, vaikka olisi kenties ansainnut niukan tappion. Forestin mielettömät esitykset kotikentällä saivat jatkoa, kun se piti aikaisen johtoasemansa ja voitti lopulta 1–0 Leedsin kovasta painostuksesta huolimatta. Fulham on pykälää laadukkaampi ryhmä ja kotikentällä hieman alle 50 prosentin suosikki.

5 Southampton–Wolverhampton (12)

Valioliiga: Sotonin tuska ei helpota. Viimeksi tuli 0–3-tappio Brentfordin vieraana, ja peliesitys jäi jopa alle vaatimattomien odotustenkin. Wolves jatkoi Liverpoolin kiusaamista, kun se rynnisti tasaisesti jakautuneista maalipaikoista huolimatta 3–0-voittoon. Soton on selvästi Wolvesia tukalammassa tilanteessa ja kotiedun turvin marginaalinen suosikki.

6 Bournemouth–Newcastle U (2)

Valioliiga: Bournemouth taistelu sisukkaasti, mutta joutui lopulta taipumaan maalipaikkojenkin valossa ansaittuun 0–1-tappioon Brightonin vieraana. Newcastle tasasi pisteet kotikentällä West Hamia vastaan, eikä pystynyt hallitsemaan pelitapahtumia niin selkeästi kuin ennakkoon odotettiin. Joukkueiden välinen tasoero on merkittävä ja Newcastle voittaa ottelun vieraskentälläkin lähes kuusi kertaa kymmenestä.

7 Bristol C–Norwich C (12)

Championship: Bristolin vahva vire sai jälleen jatkoa, kun se käänsi tasaväkisen vieraspelin Prestonia vastaan 2–1-voitoksi. Norwichin jo hieman nousussa olleet osakkeet romahtivat uudelleen sen kärsittyä kotikentällä ruman 0–3-tappion sarjakärki Burnleyä vastaan. Bristol on ollut viime viikot pelillisesti ja henkisesti vieraita paremmassa iskussa, mutta Norwichin perustaso on edelleen selvästi isäntiä korkeammalla.

8 Cardiff C–Middlesbrough (X2)

Championship: Cardiff kärsi 0–1-tappion Hullin vieraana, vaikka olisi peliesityksellään ansainnut pisteille. Boro teki kotiottelussaan selvää jälkeä Blackpoolista napattuaan ansaitun 3–0-voiton. Cardiff on ajautunut odotettua lähemmäs putoamiskamppailua, mutta on tuloksiaan laadukkaampi ryhmä. Ero perustasossa nostaa Boron silti niukaksi vierassuosikiksi.

9 Watford–Blackburn (1)

Championship: Watford menetti Readingiä vastaan kahden maalin johtoasemansa ja pisteet tasattiin lopulta 2–2. Watfordin peliesitys ei kuitenkaan ollut odotetun vahva ja tasapeli oli linjassa tapahtumien kanssa. Blackburn pelasi maanantaina kotona maalittoman tasapelin Wigania vastaan. Isossa kuvassa viime aikojen pistemenetykset ovat olleet ansaittuja. Watford on joukkueista laadukkaampi ja kotivoitto toteutuu hieman alle 50 pinnan todennäköisyydellä.

10 Sheffield U–Swansea (1)

Championship: Sheffield joutui tyytymään 0–0-tasapeliin selvästi heikompaa Rotherhamia vastaan, mutta joukkue olisi ansainnut pelitapahtumien hallinnallaan niukan voiton. Swansea romahti kotiottelussa Birminghamia vastaan loppuhetkillä 2–3-tappioon, vaikka ehti johtaa ottelua kahdesti. Sheffield on reilun luokan verran laadukkaampi ja kotivoitto toteutuu hieman yli 50 prosentin todennäköisyydellä.

11 QPR–Millwall (X2)

Championship: QPR tasasi pisteet heikomman Huddersfieldin vieraana 1–1, mutta esiintyi pelillisesti odotettua heikommin. Millwall tasasi sekin pisteet Sunderlandia vastaan 1–1 odotetun tasaväkisessä ottelussa. Isännät ovat pelivoimassa selvästi Millwallia jäljessä, mutta kotietu nostaa QPR:n silti marginaaliseksi suosikiksi.

12 Coventry C–Luton (12)

Championship: Coventryn paluu voittojen tielle jäi väliaikaiseksi, kun se kärsi 0–1-tappion WBA:n vieraana ja olisi voinut hävitä ottelun selvemminkin. Lutonin vahva tuloskunto on nostanut sen kärkikahinoihin. Viimeisin 1–0-kotivoitto Stokesta oli neljäs viiteen peliin. Luton on joukkueista laadukkaampi, muttei siinä määrin mitä sarjataulukko osoittaa. Isännät ansaitsevat kotiedun turvin niukan 40 prosentin suosikkiaseman.

13 Burnley–Preston (1)

Championship: Burnley paransi entisestään asemiaan sarjakärjessä , kun se kaatoi vieraskentällä Norwichin 3–0. Selkeät loppulukemat olivat myös pelitapahtumien valossa perustellut. Preston hävisi kotona Bristolille tasaisesti jakautuneista maalipaikoista huolimatta 1–2. Tasoero on isäntien eduksi merkittävä ja suosikkiasema kipuaa kotikentällä päälle 60 prosentin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?