Mediatiedot: Ukraina aikoo hakea jalkapallon MM-kisoja

Ukraina isännöisi suunnitelmien mukaan jalkapallon MM-kisoissa yhtä alkulohkoa, mikäli maa saisi kisat Espanjan ja Portugalin kanssa.

Ukrainan maajoukkue kohtasi Kansojen liigassa Skotlannin Puolassa pelatussa ottelussa.

4.10. 18:39

Brittilehtien The Timesin ja The Guardianin mukaan Ukraina liittyy mukaan Espanjan ja Portugalin MM-kisahakemukseen vuoden 2030 jalkapallon MM-kisoista.

The Guardianin mukaan vahvistus suunnitelmalle olisi luvassa keskiviikon tiedotus­tilaisuudessa. Ukrainan suunnitelman on mediatietojen mukaan hyväksynyt maan presidentti Volodymyr Zelenskyi.

Ukraina aikoo tiettävästi isännöidä yhtä MM-kisojen alkulohkoista. Espanja ja Portugali kertoivat aikeistaan hakea yhdessä kisoja kaksi vuotta sitten.

Sotaa käyvässä maassa on vahva usko siihen, että kahdeksan vuoden päästä olosuhteet jalkapallolle olisivat aivan toisenlaiset kuin tällä hetkellä. Ukrainan jalkapallomaa­joukkue pelaa otteluitaan turvallisuussyistä Puolassa ja Ukrainan kansallisia sarjaotteluita pelataan suljetuilla stadioneilla niin ikään turvallisuus­syistä.

Espanjan, Portugalin ja Ukrainan mahdollinen yhteinen kisahakemus saa ainakin kaksi kilpailevaa ehdotusta. Egypti, Kreikka ja Saudi-Arabia aikovat hakea kisoja yhdessä ja Etelä-Amerikan ehdotuksessa kisoja hakevat yhdessä Uruguay, Argentiina, Paraguay ja Chile.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?