Kuvat paljastivat huijarit juniorien mestaruus­turnauksessa Afrikassa – seuraukset olivat tylyt

Afrikan juniorimestaruusturnauksissa on aiemminkin jäänyt ikähuijauksista kiinni lukuisia maita, ja tällä kertaa karsintaturnauksessa hylättiin Djibouti ja Sudan.

Djibouti ja Sudan on hylätty alle 17-vuotiaiden Afrikan mestaruusturnauksesta. Kuvassa Sudanin miesten maajoukkueen faneja Afrikan mestaruusturnauksessa Kamerunissa tammikuussa.

4.10. 8:14

Djibouti ja Sudan on hylätty alle 17-vuotiaiden Afrikan mestaruusturnauksesta sen jälkeen, kun ranteiden luuston kuvaukset paljastivat joidenkin pelaajien olevan yli-ikäisiä, kertoo BBC.

Itäisen ja keskisen Afrikan jalkapalloliittojen valtuusto Cecafa käytti magneettikuvausta varmistaakseen pelaajien todellisen iän ennen karsintaturnauksen alkamista Etiopiassa.

Cecafan toimitusjohtajan mukaan Afrikan jalkapalloliitto oli hyväksynyt joukkueiden hylkäämisen kilpailun sääntöjen mukaisesti.

Karsintaturnaukseen piti osallistua kahdeksan maata, ja jäljelle jäivät isäntämaa Etiopia, Tansania, Somalia, Uganda, Burundi ja Etelä-Sudan.

Mahdolliset ikähuijaukset ovat olleet huolenaiheena siitä lähtien, kun ikäkausikilpailuita ruvettiin pelaamaan Afrikassa. Syytöksiä huijauksista on tehty usein, mutta huijauksien paljastamiseksi on otettu käyttöön uusia tapoja.

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa aloitti magneettikuvaukset alle 17-vuotiaiden MM-kisoissa vuonna 2009.

Nigeria, Ghana, Kamerun, Kongo, Norsunluurannikko, Gambia ja Sierra Leone ovat jääneet aiemmin kiinni huijauksista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?