Voi ei! KuPSin unelma Mestarien liigasta mureni jatkoajan viime minuuteilla

KuPS pääsi todella lähelle jalkapallon naisten Mestarien liigaa, mutta takaisku jatkoajan lopulla oli liikaa.

Tuore Suomen mestari KuPS pääsi todella lähelle jalkapallon Mestarien liigaa.

28.9. 22:59

Kuopion Palloseura oli keskiviikkoiltana lähellä upeaa temppua Itävallassa. KuPS lähti toiseen osaotteluun St. Pölteniä vastaan Mestarien liigan karsintojen playoff-vaiheessa maalin takaa-ajoasemasta ja vei otteluparin jatkoajalle, mutta paikka lohkovaiheessa karkasi kaksi minuuttia ennen jatkoajan päätöstä.

KuPS pelasi hienosti jo ensimmäisessä osaottelussa Kuopiossa, mutta sortui tehottomuuteen ja hävisi 0–1. Myös vierasottelussa KuPS jäi ensin tappiolle, mutta nousi Anni Hartikaisen ja Aino Krögerin neljän minuutin välein syntyneillä osumilla johtoon vielä avausjaksolla.

Kun tilanne oli 2–1 KuPSille myös toisen puoliajan jälkeen, seurasi jatkoaika. Ottelu näytti kulkevan vääjäämättä kohti rankkarikisaa, kunnes 118. minuutilla Mateja Zver pääsi tökkäämään keskityspallosta kotijoukkueelle johto-osuman. KuPS ei pystynyt sitä enää kuittaamaan, joten St. Pölten paineli lohkovaiheeseen yhteismaalein 3–2.

Zver teki itävaltalaisten kaikki maalit otteluparissa.

KuPS varmisti viime viikolla toisen perättäisen suomenmestaruutensa. Nyt sillä oli sauma tehdä historiaa olemalla ensimmäinen suomalaisjoukkue naisten Mestarien liigan lohkovaiheessa. Lohkovaihe tosin tuli naisten kilpailuun mukaan vasta viime kaudeksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?