Pikaruokaketjun pomo uhkasi haastaa ranskalaiset oikeuteen

Kylian Mbappén ratkaisu sai aikaan eripuraa sponsorin johtokunnassa.

Kylian Mbappén päätös synnytti melkoisen sopan Ranskassa.

21.9. 20:28

Ranskan jalkapallomaajoukkueen kirkkain tähti Kylian Mbappé, 23, päätti kieltäytyä maajoukkueen promokuvauksista. Ratkaisun seurauksena maan palloliiton sponsorin – pikaruokaketju KFC:n – edustaja uhkasi haastaa liiton oikeuteen.

Asiasta kertoo muun muassa ESPN.

PSG:n tähtihyökkääjä perusteli ratkaisuaan eettisillä syillä. Hän ei halunnut kuvaansa liittoa tukevien pikaruokaketjujen tai vedonlyöntitoimistojen mainosmateriaaleihin.

– Olen päättänyt olla ottamatta osaa joukkuekuvauksiin sen jälkeen, kun Ranskan liitto kieltäytyi muuttamasta kuvaoikeuksia koskevaa sopimusta liiton ja pelaajien välillä, Mbappé sanoi tiedotteessaan.

Supertähden päätös synnytti sopan, joka johti sisäisiin riitoihin Ranskan KFC:ssä. Ensin suunsa avasi yrityksen varapuheenjohtaja Alain Beral, joka oli selvästi tuohtunut Mbappén ratkaisusta.

– Olemme maksaneet päivänselvästä asiasta. Aiomme puolustaa oikeuksiamme, jos se on tarpeen, Beral linjasi.

Muu Ranskan KFC:n johto ei kuitenkaan ole Beralin linjoilla. Yhtiö julkaisi myöhemmin uutistoimisto Reutersin välityksellä tiedotteen, jossa se ilmoitti pahoittelevansa varapuheenjohtajansa sanoja. Yhtiö tiedotti Beralin kommenttien olevan henkilökohtaisia mielipiteitä, jotka eivät vaikuta yrityksen linjaan.

– Ranskan KFC haluaa tehdä selväksi, että Alain Beral ei puhunut yrityksen nimissä. Kumppanuus KFC:n ja Ranskan palloliiton (FFF) välillä on aine ollut ylpeydenaihe yritykselle. Ranskan KFC:llä on täysi luottamus siihen, että FFF löytää ratkaisut, jotka tyydyttävät sekä kumppaneita että pelaajia – myös Kylian Mbappéa.

Ranskan maajoukkue kokoontui nyt kahta Kansojen liigan ottelua varten. Se kohtaa torstaina Itävallan kotonaan ja vierailee Tanskassa sunnuntaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?