HJK:lle lävähti jättisakot – seura äimistyi

Uefa rokotti HJK:ta Silkeborg-ottelun tapahtumista yli 10 000 eurolla.

HJK:lle kilahti jälleen yksi sakkolappu.

8.9.2022 18:28

HJK:n selviytyminen Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen tuli sikäli kalliiksi, että Uefa mätkäisi helsinkiläisseuralle yhteensä yli kymmenen tuhannen euron sakot. HJK kertoi sakoista tiedotteella.

Sakot tulivat 18. elokuuta Bolt-areenalla tanskalaista Silkeborgia vastaan pelatusta kotiottelusta. Kyseessä oli Euroopan liigaan pääsyn ratkaisseen karsintaparin ensimmäinen osaottelu.

Summasta 8000 euroa on sanktiota siitä, että katsojat eivät pysytelleet istumassa tai seisomassa omilla penkkiriveillään vaan tukkivat katsomoissa kulkuväyliä ottelun aikana. Lisäksi 2250 euroa tuli yksittäisten esineiden heittämisestä kohti kenttää.

HJK halusi paitsi antaa kiitosta katsojilleen, myös hämmästellä sakon suuruutta.

– Kotiyleisö on koko kauden ajan, ja etenkin eurokarsinnoissa, luonut Bolt Arenalle upean tunnelman, josta HJK on enemmän kuin kiitollinen, seuran tiedotteessa kirjoitettiin.

– Seura on kuitenkin häkeltynyt Uefan langettaman sakon suuruudesta ja toivoo, että erityisesti Euroopan liigan otteluissa katsojat malttaisivat pysytellä penkkiriveillään ja pitää portaikot tyhjinä pelien aikana.

Seura myös vetosi yleisöön, ettei moinen enää toistuisi.

– Europeleissä sanktiot muistakin kielletyistä asioista, kuten soihduista ja muista katsomossa kielletyistä aktiviteeteista, ovat suomalaiselle seuralle niin valtavia, että HJK toivoo katsojilta yhteistyötä ja ymmärrystä asiassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?