Kuvat: Näin Suomen naiset majoittuvat EM-kisoissa – järkyttävä ero luksushotellissa brittihovin kokin antimista nauttivaan Ruotsiin

Ruotsin joukkueelle on varattu huomattavasti enemmän virikkeitä.

Maajoukkueiden majapaikoissa on eroja.

7.7. 7:00

Ruotsin naisten jalkapallomaajoukkue ei jätä kiveäkään kääntämättä EM-kisoissa menestyäkseen. Alkulohkopelinsä Sheffieldissä ja Leigh’ssä pelaava maailmanrankingin kakkosjoukkue majoittuu tunnetussa luksushotellissa.

Suomen olot ovat huomattavasti vaatimattomammat.

Expressen kertoo Ruotsin majoittuvan Carden Parkissa lähellä Liverpoolia. Loistohotelli on tullut tunnetuksi jalkapallojoukkueiden lisäksi muun muassa näyttelijöiden suosimana majapaikkana. Hotellin alueella on kuvattu myös tv-sarjoja.

– Britanniassa ei ole montaa vastaavaa hotellia. Monessa muussakin paikassa on jalkapallokenttä, mutta meillä on pari golfkenttää ja kylpylöitä, Carden Parkin markkinointipäällikkö Dan Rennie kehui Expressenille.

Hotellin keittiötoiminnasta vastaa julkkiskokki Sir Graham Tinsley. Hän on urallaan kokannut muun muassa Britannian kuningattarelle ja koko kuninkaalliselle perheelle. Carden Parkissa ruotsalaiset pääsevät syömään omassa ravintolassaan ja valitsemaan kahdeksan eri keittiön antimista.

Ruotsin joukkue voi helposti vetäytyä yleisön katseilta omiin oloihinsa

– Se oli yksi syy, miksi he valitsivat meidät. Täällä voi käydä kylpylässä tai kävelyllä viinitarhassa poissa muiden katseilta. Kylpylässämme olo on kuin Ibizalla, Rennie sanoo.

Heinäkuussa yhden yön hinta yhdeltä aikuiselta on noin 200 euroa. Ruotsin joukkueenjohtaja Marika Domanski-Lyforsin mukaan raha ei ollut ongelma.

– Onhan se kallis, mutta tuntuu arvoiseltaan. Heti kun astuin sisään, ajattelin että vau, tästä tulee hyvä. Hotelli on englantilainen, linnamainen ja ympärillä on upeat maisemat. Olemme iloisia, että pystyimme tekemään tämän investoinnin, Domanski-Lyfors kommentoi Expressenille.

Carden Parkia ympäröi golfkenttä.

Kaikki ottelunsa lyhyen ajomatkan päässä Lontoosta sijaitsevassa Milton Keynesissä pelaava Suomi ei majoitu vasta 1960-luvulla rakennetussa kaupungissa.

Ilta-Sanomille vahvistetun tiedon mukaan Suomi majoittuu parinkymmenen minuutin ajomatkan päässä olevassa Buckinghamissa.

Buckinghamissa sijaitsee myös Suomen harjoituskenttä.

Suomen majoitusolot kalpenevat Ruotsin luksushotellin rinnalla, vaikkei idyllisessä Villiers-hotellissa pitäisi olla mitään moitittavaa. Pienessä kaupunkihotellissa on vain 49 huonetta, mutta erittäin arvostettu ravintola.

Suomen joukkueen mukaan arvokisoihin lähtee oma kokki.

Julkisivultaan vaatimattomalla hotellilla on oma sisäpiha.

Helmarit asuu Englannissa Villiers-hotellissa.

Hotellin verkkosivujen mukaan rakennuksen maineikas historia ulottuu noin 400 vuoden taakse. Nykyiset omistajat saivat paikan haltuunsa vuonna 2017 ja tekivät hotellissa laajan remontin.

Yksi yö Suomen käyttämässä hotellissa maksaa heinäkuussa noin 150 euroa.

Jalkapallon naisten EM-kisat alkavat tällä viikolla. Suomi kohtaa avausottelussaan perjantaina Espanjan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?