Huippuvalmentaja julkaisi riipaisevan tekstin – paljasti nyt järkyttävän asian, jonka oli pitänyt salassa 35 vuotta

Hollantilaisvalmentaja Vera Pauw kertoo kokeneensa kauheuksia pelaajaurallaan.

Vera Pauw toimii Irlannin päävalmentajana.

2.7. 10:49

Hollantilainen huippuvalmentaja Vera Pauw on paljastanut kammottavia yksityiskohtia futisuransa alkuajoilta. Hän pelasi Hollannin maajoukkueessa vuosina 1984–1998.

Nyt 59-vuotias Pauw kertoi, että hänet raiskattiin pelaajauransa aikana. Lisäksi hän kohtasi seksuaalista häirintää.

Hän avautui asiasta Twitterissä julkaistussa kirjeessä.

Pauw piti asian salassa yli 35 vuotta.

– Edes läheiseni eivät tiedä, että merkittävä tuomari raiskasi minut, kun olin nuori pelaaja. 35 vuotta olen pitänyt tämän hyväksikäytön salassa. Vain ne, joihin luotan, ovat tienneet kohtelustani.

Pauw’n kokemat kauheudet eivät loppuneet raiskaukseen. Ulostulon mukaan hän joutui kokemaan seksuaalista väkivaltaa myös kahden muun miehen toimesta.

Kolmikko, joka syyllistyi vakaviin rikoksiin Pauw’ta kohtaan, työskenteli tekohetkellä Hollannin jalkapalloliiton alaisuudessa.

Pauw halusi selvittää asian jo aikaisemmin, mutta ei saanut Hollannin jalkapallopäättäjiltä tukea. Pauw’n mukaan häneen kohdistuneet rikokset haluttiin pitää piilossa muulta maailmalta.

– Viidennen Hollannin jalkapalloliitolle tekemäni kantelun jälkeen ilmoitin asiasta poliisille, koska en saanut liitolta tyydyttävää vastausta.

– Tämä ei ole helppoa minulle ja perheelleni. Tiedän, että minua syytetään ja tarinani yritetään kumota.

– Uskokaa, että tämä on totisinta totta. Minun ei tarvitse enää piilotella. Toivottavasti voin jatkaa elämääni vapaana, Pauw päätti kirjoituksensa.

Pauw on pelaajauransa jälkeen toiminut useiden eri joukkueiden peräsimessä. Nykyään hän toimii Irlannin maajoukkueen palveluksessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?