Ukrainalainen juniorivalmentaja kuoli Venäjän hyökkäyksessä

Seuran toiminnanjohtaja vetoaa Venäjän jalkapalloseuroihin sodan vastustamiseksi: "Pelko vastustaa veristä hallitustanne on tappioista pahin".

Shaktar Donetsk on pelannut kotiottelunsa Lvivissä vuodesta 2014, kun joukkueen kotiareena Donbass Arena (kuvassa) jäi Venäjän tukemien kapinallisten alueelle.

Jalkapallon ukrainalainen suurseura Shaktar Donetsk kertoi perjantaina, että yksi joukkueen juniorivalmentajista on kuollut Venäjän aloittamassa sodassa Ukrainaa vastaan. Samalla seuran toiminnanjohtaja Sergei Palkin vetosi voimakkaasti jalkapalloväkeen sodan vastustamiseksi.

Palkin kohdisti viestinsä ennen kaikkea venäläisille jalkapalloseuroille.

–  Urheilussa pelko on tekijä, joka kutistaa voiton todennäköisyyden nollaan, Palkin muistutti Venäjän jalkapallovaikuttajille.

–  Koko maailma katsoo nyt teitä ja odottaa teiltä toimia sodan hulluuden lopettamiseksi. Mutta te pelkäätte.

Venäjän kansainvälisellä sululla urheilusta pyritään murtamaan maan sensuuri ja saattamaan sodanvastainen viesti maan kansalaisten tietoon. Myös Palkinin mielestä ratkaisun avaimet ovat sotaa vastustavilla venäläisillä.

–  Pelko vastustaa veristä hallitustanne on tappioista pahin, Palkin jatkoi ja muistutti, että väkivalta kohdistuu maahan, jossa venäläisillä on sukulaisia, ystäviä ja tuttavia.

–  Kyse on maasta, jossa osa teistä on syntynyt, joten lopettakaa tämä mielettömyys.

Hätä sodan uhrien puolesta välittyy rajulla tavalla myös Shaktar Donetskin Facebook-sivuilta.

Shaktar Donetsk on pelannut kotiottelunsa Lvivissä vuodesta 2014, kun joukkueen kotiareena Donbass Arena jäi Venäjän tukemien kapinallisten alueelle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?