Hyllytetty Venäjä iski vastaan Fifalle ja Uefalle – valittaa kolmesta laittomasta seikasta

Venäjä haluaa maajoukkueensa ja seurajoukkueensa pikaisesti takaisin kansainvälisiin kilpailuihin.

Fifa ja Uefa rankaisivat Venäjää Ukrainaan hyökkäämisestä.

3.3.2022 21:05

Venäjän jalkapalloliitto aikoo valittaa Urheilun kansainväliseen vetoomustuomioistuin CAS:in Fifan ja Uefan sille langettamista rangaistuksista.

Venäjän maajoukkueet ja seurajoukkueet hyllytettiin maanantaina kansainvälisistä kilpailuista. Päätöksen myötä miesten maajoukkue ei pääse osallistumaan MM-jatkokarsintoihin maaliskuussa, ja myös naisten joukkueen osallistuminen kesän EM-kisoihin on vaarassa.

Seurajoukkueista Moskovan Spartak lensi puolestaan ulos Euroopan liigasta. Joukkueen oli määrä kohdata turnauksen neljännesvälierissä RB Leipzig.

Lue lisää: Nyt se on varmaa: Venäjä ja venäläiset jalkapallo­seurat ulos kansain­välisistä kilpailuista

Venäjän jalkapalloliitto vaatii, että mikäli joukkueet eivät pääse kilpailuihin takaisin mukaan, niitä ei pitäisi pelata loppuun lainkaan.

Liitto esitti kolme syytä, miksi venäläisjoukkueet tulisi vapauttaa pannastaan välittömästi.

Venäjällä uskotaan, että Fifalla ja Uefalla ei ollut laillisia perusteita hyllyttää joukkueita. Venäjälle ei annettu myöskään aikaa esittää puolustuspuheenvuoroa. Tämä ei menettele oikeudenkäynnissä.

Lisäksi päätöksenteossa ei harkittu mitään muita toimenpiteitä kuin Venäjän täydellistä sulkemista kansainvälisistä kilpailuista.

Venäjä vaatii oikeustapauksen nopeaa käsittelyä, jotta joukkueet pääsisivät osallistumaan niiden seuraaviin otteluihin aikataulujen mukaisesti.

Juttua muokattu kello 22.07. Täydennetty tiedolla, että valitus tehdään CAS:in.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?