Sepp Blatter latasi kylmäävää tekstiä Vladimir Putinista – vanha ystävä muuttui täysin: ”Hän ei enää tiedä, mitä tekee”

Sepp Blatter kertoo, ettei enää tunnista ystäväänsä Vladimir Putinia.

Sepp Blatter (vas.) ja Vladimir Putin paiskasivat kättä vuonna 2015.

3.3.2022 19:41

Entinen kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan puheenjohtaja Sepp Blatter, 85, on kääntänyt selkänsä vanhalle ystävälleen Vladimir Putinille, sveitsiläislehti Blick kirjoittaa.

Blatter toimi Fifan nokkamiehenä vuosina 1998–2015, ja oli mukana myöntämässä Venäjälle jalkapallon MM-kisoja 2018. Hänen pestinsä Fifan johdossa päättyi korruptioskandaaliin.

Putin ja Blatter tunnettiin läheisinä ystävinä erityisesti vuodesta 2010 lähtien, kun Venäjä voitti vuoden 2018 MM-kisaisännyyden itselleen. Nyt kaksikon välit ovat kuitenkin viilenneet. Venäjän hyökkäys Ukrainaan oli viimeinen pisara myös Blatterille.

– Jos katsoo nykyistä maailmantilannetta – ja Putinia televisiossa – hän ei ole enää se sama mies. Näen vain ihmisen, joka ei enää tiedä mitä hän tekee. Hän aloitti täysin turhan sodan, joka aiheuttaa suurta kärsimystä. Samalla hän eristi itsensä [muusta maailmasta], sveitsiläinen sanoi.

Blatter oli tyytyväinen Fifan ratkaisuun potkia Venäjä ulos MM-karsinnoista ja Uefan päätökseen siirtää Mestarien liigan finaali Pietarista Pariisiin.

– On ihan oikein, että urheilussa näytettiin alkuepäröinnin jälkeen punaista korttia Venäjälle, Blatter linjasi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?